maanantai 28. syyskuuta 2015

Syyskuun viimeinen viikko


Vielä kukkivat hortensiat, joskin niiden sävyt ovat vaihtuneet syksyisempään asuun.

Pienet kimpput ilahduttavat sisätiloissa.

Kuvat otin eilen kauniin sään innoittamana, niin ulkoa kuin sisältäkin.

Rosan on saanut lempityynyni, joka on niin mieleinen meille molemmille.
Minulla on kaksi vanhaa pellavapyyhettä, joissa on kauniit kirjaimet T S (Timo Sirkka)


Sain veljeltäni vanhan  kaviaari-astian, jonka pohja on lasia.


lusikka oli minulla jo ennestään, käytän sitä sormisuola-astiassa, mutta se käy myös tähän.


Kiillotuksen jälkeen katselin kauan sen kokonaisuutta. Kiitos!


Timo laittoi ruukun sisälle pumpun, josta pulppuaa vettä patsaan lävitse. Vesi valuu ylhäältä alas, mikä ei näy kuvassa. Mutta kuvassa näkyy iloiset linnut, jotka nauttien pärskivät vettä ympäriinsä. 


Allas on toisinaan aivan täynnä pikku kylpijöitä aina jonoksi saakka.


Iloista syksyn jatkoa!

44 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Hortensiat ovat niin kauniita, värit ovat uskomattoman upeita.
Ja hienosti olet saanut lintujen kylpyhetken tallennettua.
Mukavaa viikkoa ja kaunista syksyä!

pikkunuttuja kirjoitti...

Kylläpä linnut nauttivat kylpiessään, hieno idea tehdä patsaasta vesiaihe !
Hortensiat on niin leppareitani...sinulla kukkii vielä kauniisti ! Värit tummenevat ja se kai niissä niin viehättääkin kun muuttavat väriään.
Mullakin yks alunperin valkoinen on vaihtanut värinsä vihreään, kaunis sekin. Vielä voi nauttia pihan kukkakimpuista, onneksi :)
Ihanasti huone kylpee auringonvalossa ja astiat, tyynyt, kaikki sopusoinnussa keskenään !
Nautitaan kauniista luonnon väreistä ja ihanaista viikkoa sinulle ystäväin <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi ihanuus, noita lintuja...tuntuuvat kovasti nauttivan♥ Tuo sohva on kyllä kaunis. Ja Rosa saanut lempityynysi♥♥
Mitä ainetta tuo patsas on...jossa nuo linnut kylpevät. Minulla sellainen pieni betoninen enkelipatsas on ollut kesän kukkapenkissä ja kun aioin sitä siirtää siltä lähti pää irti...mahtoiko kesäsateet olla sille likaa... Mies kyllä lupasi sen korjata...:)
Nautitaan tästä ihanastä syksystä♥ Rapsutuksia Rosalle♥♥

Eeviregina kirjoitti...

Noin upeat hortensiat ja ruusut vielä sinulla! Meillä alkaa vähitellen kaikki kukat kuolla ja ainakin nuutua ja ruskettua.
Syksy on täällä, mutta toivotaan vielä lämpimiä poutapäiviä pitkälle syksyyn!

Sirkka kirjoitti...

Riina
Hortensioista on tosiaan moneksi näin kun vielä värisävyjäänkin vaihtavat. Mukavaa seurattavaa, kuin myös on lintujen sun muiden pikkuvipeltäjien ja puiden sekä pensaiden upeita sävyjä. Sekä puista leijailevien lehtien leijuntaa.
Kiitos, kuin myös!

Sirkka kirjoitti...

Tiina
Eikö olekkin Tiina, mietin pienen hetken, että tästä patsaasta saattaisi tulla se mitä olin ajatellut. Ja tuli! Kävimme katsomassa vesiaiheisia patsaita, mutta sellaista sopivaa ei osunut kohdalleni ja hintakin oli aikalailla korkea. Olisin mieluusti toivonut, että kuvissani olisi näkynyt kunka kivasti vesi valuu ja pulpuaa tuolta ylhäältä alaspäin valuen alas ruukkuun, jossa myös käy lintusia kylpemässä:)
Usein käykin juuri niin. että valkoiset hortensiat muuttuvat vanhetessaan limen vihreäksi, joka on kaunis sekin.
Kiitos Tiina Ystäväin, kuin myös ja todellakin nautitaan pysähtyen kaikesta kauniista<3

Sirkka kirjoitti...

Irmastiina-Ruusukummusta
Linnut nauttivat kuin myös minä heitä seuraamalla<3 Sohvalle laitoin torkkupeiton ja otan sen aina silloin tällöin pois saaden näin vaihtelua:)
Kiitos kysymästä, patsas on jotain kovaa ainetta ja sen sisus on ontto, mutta Timo täytti sen uretaani vaahdolla. Onneksi on hyvät liimat keksitty, että saa korjattua kaikkea mitä sitten ikinä puutarhassa rikkoutuukin, kun ovat alituiseen säiden armoilla. Miehet ovat käteviä niiden korjaamiseen:)
Kiitos nautitaan<3 ja kiitos samoin rapsutuksia Niilolle<3<3

Sirkka kirjoitti...

Eeviregina
Kiitos Eevi! Näin se on meilläkin myös puut ovat osittain kellastuneet ja lehtiä varisee maahan, syksyä ilmassa! Aina kannattaa toivoa ja mikäs sen ihanampaa käyskennellä, kuin lämpimässä säässä lehtien narskuessa jalkojen alla! Iloa!

Anne kirjoitti...

Heipä hei,
ihanaa sinä olet täällä vielä :)
Mikäpä on ollessa kun kuvat on nii-in ihania edelleen.
Terveiset Rosalle <3
Anne

Kivisen Vilma kirjoitti...

Mukavahan se on tipusten kylpeä altaassasi! Taitaa sinunkin kukkiesi hienot värit muuttua, jos luvatut kylmät yöt tulevat. Mutta sellaista se on. Ensi kesänä taas uudet hehkut kukissa.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kauniit hortensiat ja ruusut. Nyt onkin kiva tuoda maljakkoon viimeisiä kukkivia kukkia pihalta ja nauttia niiden kauneudesta. Vanhat pellavapyyhkeet ovat myös upeita ja ne kestävät niin hyvin ajan hammasta. Hienon kaviaariastian sait veljeltäsi ja lusikka sopii siihen mainiosti. Kyllä pikkulintujen kelpaa nyt kylpeä tuunatussa altaassa.

Aurinkoista ja kuulasta syksyn jatkoa sinne teille ja Rosalle paljon rapsutuksia.

Sirkka kirjoitti...

Anne
Heipä hei, Anne ja ihanaakin ihanampaa, kun poikkesit pitkästä aikaa:) Ilo!
ja kiitoset, samoin myös Rosa kiittää terveisistäsi<3
Toivotamme kaikkea hyvää syksyn jatkoon<3

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Poreallas on lähes alituiseen lintujen suosiossa! Punastun sitten yhdessä kukkieni kanssa, mutta vielä on syksyä jäljellä ja laitan sitten syys istutuksia kesäkukkien tilalle. Kesä on aina mielessä:)

Sirkka kirjoitti...

Kruunu Vuokko
Kaunis kiitos<3 Pienet kimput pihalta poimittuna antavat maljakossa paljon iloa ja eipä niitä suurina kimppuina hentoisikaan poimia, saattaisivat sieltä loppua hyvinkin pian. Vasta poimitut kukat kestävätkin yllättävän kauan maljakossa.
Minusta myös kaviaariastia on tosi soma näinkin ilman kaviaaria.
Pikkulinnut kylpivät aikaisemminkin tässä altaassa, mutta nyt kylpy on vieläkin nautinnollisempaa, sellainen vilske käy koko ajan.
Kiitoksia samoin sinne teille ja Rosa saa rapsutuksia, vaan ei koskaan tarpeekseen:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat hortensiat. Ne ovat kuin kameliontit vaihtavat väriä mielensä mukaan :)). Sohva on todella kaunis ja huone niin harmoninen.Kesällä käin Ikeassa siellä oli saman oloinen sohva sitä siinä kiertelin ja kaartelin.... Voi, noita lintuja heillä on upea kylpylä.Hyvä idea!!!
Viikonlopun aikana tyhjensin ruukkuja ja tänään olen kantanut kellariin ja lasikuistille talvehtivia kasveja. Aikamoista kuntojumppaa! Oikein hyvää syksyä sinisen oven taakse. Rosalle suukkoja:)). /t. Helena

Sirkka kirjoitti...

Helena
Kiitos Helena, hyvin kuvailit!:)) Kumpa olisin tiennyt, että Ikeassa oli saman oloinen sohva, niin olisin mielelläni nähnyt sen. Olen vain joskus muutaman kerran käynyt siellä aikoinaan. Tämän Trieste sohvan olen ostanut ON24 Sisustustavaratalosta kotiin kannettuna. Palvelu oli parasta mitä olen ikinä saanut, pitivät kokoajan ajan tasalla milloin sohva saapuu. Edellisenä päivänäkin viestittivät, että sohva tuodaan huomenna klo 14.05. mutta tulikin jo klo 14.00:)
Oletpa ollut ahkera ja ihanaa kun on paikka missä talvehtaa kasveja. Minä odotan vain koska muutamme lämpimiin maisemiin ja että saan hoivata ja nauttia kukistani ympäri vuoden:))
Kiitos samoin sinne teille kaikkkea hyvää syksyn jatkoa ja Rosalta myös suukkoset:))

Kaisa kirjoitti...

Voi Sirkka näitä sinun kuviasi, niin kaunista että tulee oikein levollinen mieli. Aatella että kohta lokakuu ja kukkaset senkun vain kukkivat. Mukavaa viikkoa!

AnniK kirjoitti...

Upeaa kukkaloistoa ja niin ihana tuo lintujen kylpykuva! Mukavaa viikkoa!

Pepi kirjoitti...

Hortensiat on ihania! Omia pitäisi taas pikkuhiljaa tuupata maahan, tuntuvat viihtyvän jopa jotkut turhankin hyvin - viime syksynä tuuppasin viimeisen puskan juurelle ja siellähän se on viihtynyt niin hyvin, että siirto näkösämmälle on jäänyt. Mutta kohta...

Minulla on tuo ihan sama pikkuinen astia omalla lusikallaan, ostin sen joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten Tallinnasta....suola-astiana :)
Ja suolalla se minulla aina aika ajoin ruokapöydässä on ollutkin, nyt kerää keittiörasvaa ja pölyä toimettomana.

Sirkka kirjoitti...

Kaisa
Kaisa kiltti kiitos, kuin myös minä nautin kuvistasi ja ihanista leivonta ohjeistasi. Pian kuukausi jälleen vaihtuu ja kukkaset kukkii. Kiitos samoin!

Sirkka kirjoitti...

AnniK
Kiitos paljon Anni, kukat kukkivat ja osaa en näyttänyt, koska ne samaiset kukkivat edelleen:))
Kiitos samoin!

Sirkka kirjoitti...

Pepi
Kiitos olen samaa mieltä kanssasi! Hienosti viihtyvät Sinulla, minä myös olen laittanut ne yleensä maahan, kun sen aika on. Viime vuotisista hortensioista kukki tänä kesänä vain yksi, muuten olivat toisissa suuret lehdet. Ei sitä aina huvita kukittaa:)) Niinpä nyt olisi varmaan aika laittaa jälleen ne maahan. Itselläni on tilan puutetta, mutta enköhän tässä jotain keksi.
Ompa astiasi nähnyt jo monenmoisia päiviä ja totta oivallinen astia se on suolallekin. Minä tykkään pölyjen pyyhinnästä ja kiillottamisesta ja tämä pieni astia on niin soma, että mielelläni en anna sen rasvoittua:)) Anna vaikka lahjaksi, jos et itse enää tahdo pitää sitä. Kenties joku saattaisi ilahtua sen saadessaan, niinkuin minä:)

Titti kirjoitti...

Kävin täällä aamulla kurkkimassa ja nyt onkin näköjään tullut uusi päivitys!
Niin kaunista -sekä ulkona että sisällä teillä.
Minun äidilläni on joskus ollut tuollainen samanlainen pieni astia, -muistelisin hänen aikoinaan ostaneen sen Leningradista.
Kaunista alkavaa viikkoa ystäväin!♡

Sirkka kirjoitti...

Titti
Kaunis kiitos Titti Ystäväin<3 Hienoa tietää astian alkuperästä, minusta se on viehättävä aivankuin kaunis koru. Käy myös monenlaiseen tarkoitukseen, vaikka kylpyhuoneeseen pumpulipuikoille tai hammastikuille. Kokeilin myös tuikkua, mutta se ei aivan sopinut.
Kiitos samoin<3

marja-terttu kirjoitti...

Oi, kuinka kauniisti vielä Sinun hortensiasi ovat pitäneet värinsä ☺
Omani on jo muuttuneet vihreiksi, mutta pari uutta kukkaa on puhjennut. Juuri toin yöksi sisälle, kun lupasivat hallaa.
Ihanasti auringon säteet leikkii kauniissa kodissasi♥
Pellavapyyhe kaikkein paras ja vielä kun oikeat kirjaimet ♫~♥~
Ihanan näköinen on myös kaviaari astiasi, kuin korulipas ♫
Ja oi, tuota lintujen riemullista kylpemistä, sitä on varmaan kiva katsella☺
Ihanaa syksyn jatkoa Sinulle Sirkka Ystäväin ♫~♫~♥~♥~

Sirkka kirjoitti...

ma-te
Kaunis kiitos<3 Eilen illalla lenkillä ollessani ilma oli jo viileämmän oloinen ja mietin mahtaako yö olla kylmän puoleinen.
Aamulla katselin hortensioitani ja siellä ne nököttivät kauniin värinsä kanssa, siis lämmön ollessa viiden asteen plussan puolella. Näin totutan ne päivä päivältä hiukan viileämpään, siten ne kestävät kauemmin ulkona. Auringon valo saa silmäni loistamaan ja päivä kun paistaa, niin sen lämmössä kylven:))
Juuri äsken linnut tulivat kylpemään, kyllä nautin heidän riemullisesta yhdessäolosta:) Niin paljon on kaunista ja hyvää, varsinkin kaikki pienet asiat:)
Kiitos samoin Sinulle Marja-Terttu Ystäväin<3

Mari kirjoitti...

Upeat hortensiat ♥ Ihana kun linnuilla näyttää olevan hauskaa kylpeä :) Ja upean kaviaariastian olet saanut lahjaksi! Mukavaa lokakuuta Sirkalle ♥

Sirkka kirjoitti...

Mari
Kiitos Mari<3 Ulkona on nytkin kaunis auringon paisteinen sää ja linnut nauttii kylpiessään ja minä heitä katsellessa ja toisinpäin:)

TeSa kirjoitti...

Pakkanen puneruttaa kasvustoa tällä viikolla. Kiva, että olet saanut kuvattua kauniisti kukkivia lämpiminä päivinä.

Kaunista katseltavaa jälleen.
TS, se voisi olla minä.

Sirkka kirjoitti...

TeSa
Vielä aurinko paistaa ja linnut nauttivat porealtaassa! Tänään oli huvittava näky, kun lintuset ottivat vettä suuhunsa ja pyrskäyttivät sen ilmaan! Aivankuin olisivat saippuakuplia puhaltaneet:) Vielä hortensiat ja ruusut kukkivat! Kiitos kauniista sanoistasi.

Kyllä TS.

Tarja kirjoitti...

Suloisia kuvia kukista ja iloisista linnuista☺hyvä idea tuo patsaan vesi juttu!! Mukavaa viikkoa♥

Sirkka kirjoitti...

Tarja
Kaunis kiitos Tarja! Vedestä nautitaan nyt päivisin, sillä aamutuimaan sen pinta on hivenen jään peitossa. Päivällä auringon lämmetessä siinä käy sopuisa vilske:)
Kiitos samoin<3

Ulla kirjoitti...

Ihastuttava tuo lintukuva. Nautinnon riemua.

Sirkka kirjoitti...

Ulla
Kiitos Ulla! Linnut kylpevät riemuissaan päivisin siinä kuin nytkin ja kyllä vaan nautinnon riemua se tuo myös itselleni heitä siinä katsoessani.

Ninnu kirjoitti...

Voi noita lintuja! Iloisia kuvia heistä.
Kauniita hortensioita. Pidän niistä kovasti, mutta itse epäonnistun niiden hoitamisessa. Kastelen liikaa tai liian vähän yms.. Jospa ensi keväänä taas yrittäisi :). Rosan lempityyny näyttää kivalta. Ei ihme että tykkäätte.

Sirkka kirjoitti...

Ninnu
Kiitos Ninnu! Hortensiat ovat tarkkoja veden saannista, eivät pidä kuivumisesta eikä liian märästäkään. Valonkin suhteen ovat aikalailla vaativia, eivät viihdy suoranaisessa auringon paahteessakaan.

Cecilia kirjoitti...

Niin kaunista sekä sisällä että ulkona. Nuo hortensiat ovat kyllä upeita.

Sirkka kirjoitti...

Tiina
Kaunis kiitos Tiina. Kaksi valkoista hortensiaa voivat vielä hyvin kauniisti kukkien.

Titti kirjoitti...

Minä käyn aika-ajoin kurkkimassa täällä...
Mitä kuuluu ja miten voit ystäväiseni?
Kun ehdit niin käyppä kurkkaamassa blogissani, -kun minusta on ihan "julkkis" tullut... ;)
Mukavaa viikonloppua!♡

Sirkka kirjoitti...

Titti
Kiitos Titti<3
Kiitos hyvää kuuluu ja voin ihan mainiosti ystävä hyvä!
Minäpä tulen oitis juoksujalkaa, nyt kun tänne kurkistin kuulostaa mielenkiintoisalta)
Hyvää 1 adventtia!<3

Akissfromthepast kirjoitti...

Ihastuttavaa on, täällä virkistymässä :)
Ostin kukkia ja tuli mieleen käydä morjestamassa mitä tänne kuuluu :)
Ja kiva nähdä että täällä ollaan edelleen :)
Mukavia pimeän kodikkaita päiviä sinne :)

Sirkka kirjoitti...

akissfromthepast
Moikkelista Akis, Kiitos:)
Kukista saa mielen kuin mielen virkeäksi niitä ihasteltaessa ja hellin käsin hoivatessa:) Varsinkin nyt tähän vuodenaikaan, kun hämärä hiipuu ja ulkona kellot sun muut kaunokaiset ovat menneet talviunille:) Ihana kuulla, että olet ostanut kukkia iloksesi:)
Kiitos samoin:)

taag company kirjoitti...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف منازل بحفر الباطن
شركة مكافحة حشرات بحفر الباطن
شركة تسليك مجاري بحفر الباطن

taag company kirjoitti...


الخدمات المنزلية بمدينة القطيف


شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف خزانات بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة الحمام بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالقطيف