keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kirsikkapuu kukkiiMeidän pihallamme alkoi jälleen tämä kirsikkapuu kukkia viime lauantaina 26.4. ja voi sitä onnen tunnetta kun näin siinä ensimmäisiä kukkia, joka kevät sen näkeminen kukassa ilo on ylimmillään!  Pian kukkien lisääntyessä en voinut niistä silmiäni irroittaa, tuskin maltoin mennä nukkumaan kun vielä tahdoin katsella niiden kauneutta. Samoin nautin sen katselemisesta aamulla varhain.  Olemme tämän istuttaneet 14 vuotta sitten ja kerran jo siirtäneetkin sen paikkaa ja viime vuonna sitä leikattiin aikalailla ja siksi odotinkin kovin tätä kukintaa kukkiiko ja kyllä vaan taas kukkii. Kirsikkapuun alla on ihana kahvitella ja nauttia aterioista nyt kun oksat ulottuvat pöydän ylle. Kukinta aika on lyhyt, mutta sitäkin kauniimpi.


Allas  on pesty 19.4. ja saanut pikkuisia pulikoita siitä  nauttimaan.Rosan karvat kelpaavat tintille pesän tekoa varten.Jouluruusuja osa kukista on lehtien alla


jouluruusuja joita kasvaa useissa eri paikoissa 
Iloisin huiskutuksin aurinkoista alkavaa toukokuuta<3

42 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Kyllä on kaunista! *huokaus*
Ja hänen söpöytensäkin siellä muum kauniin keskellä :D
Kivaa vappua teille!

Sussi kirjoitti...

taivas ja maa kukkia täynnä. Suloinen kuvasarja!

Sirkka kirjoitti...

Pepi
Kiitos kuvasin just ja kun nyt aurinko paistaa niin oi kuinka kukat ovat todellakin kauniita. Rosalta puspus:D
Kiitos samoin kivaa vappua!

Sirkka kirjoitti...

Sussi
Kiitos Sussi, kukat ovat kauniimpia kuin kuin kuvissa varsinkin just nyt.

marja-terttu kirjoitti...

Kerran ja toisenkin taas vierittelen näitä satumaisia kuvia Sinun kauniista miljööstäsi.
Juu ja Rosakin katselee sen näköisenä, että "näätkö mitä minun emäntäni on saanut aikaan" ja totta totisesti kyllä nään ja nautin sydämen kyllyydestä.
Kirsikan kukat hennon vaaleanpunaisina sinistä taivasta vasten saa kyllä pysähtymään ja nauttimaan niiden kauneudesta.

Täytyy vain todeta, että uskomatonta, mutta totta☺
Kiitos, ja Sinulle toivotan iloista Wappua ja kukkien täyteistä alkavaa toukokuuta♥

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista,kaunista! Upea kirsikkapuun kukinta kuin vaaleanpunaista pitsiä.Jouluruusut yms.kukat niin kaunista... Kyllä teillä kahvihetki kirsikkapuun alla on kuin elokuvista ja kahvihan maistuu ulkona aina paremmalta kuin sisätiloissa.Paistoin munkit ja nyt terassille aurinkoon munkkikahville, tosin takki pitää laittaa päälle kova tuuli vaikka aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.Lintujen pesänrakentammista on mukava seurailla sinitiainen saa Rosan lahjoittamat pehmusteet pesäänsä. Oikein ihanaa toukokuuta ja vappua paratiisiinne./ t. Helena :)).

Sirkka kirjoitti...

mate
Kiitos kaunis Sinulle Marja-Terttu ja kun tänä aamulla taas kuvasin niin hyvä että ei niskat jäykistyneet pään ollessa takakenossa puun alla, mutta nautin täysin sydämin kuvia napsiessa:)
Kiitos samoin oikein hyvää ja onnellista ilon täytteistä Wappua ja alkavaa toukokuuta kera kukkaiskeijujen<3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Meillä ei kirsikkapuu vielä kunnolla kuki, mutta pensaan mallinen kukkii..en tiedä onko se kirsikkaa, mutta kovin samanlainen kukinto siinä on.
Voi tuota Rosaa, kun tukka on noussut pystyyn♥♥
Ihanaa vappua teille molemmille♥

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

...niin ja jouluruusut kuolivat viimetalvena...en tyhmyyttäni niitä peittänyt ja kun lunta ei ollut paleltuivat. Nyt keväällä ostin kaksi uutta ja varmasti muistan ne syksyllä peittää..:)

Sirkka kirjoitti...

Helena
Kiitos kiitos Helena! Kyllä juuri näin hennon vaalenapunaista pitsinäkymää on ihanaa ihastella. Sinä paistoit munkit olalaa maistuu taivaalliselta oman käden kautta valmistetut lämpimät tuoreet herkut. Rosan turkkia kampaan ahkerasti ja muutenhan ei karvaa lähdekään ainoastaan kammatessa. Linnut oikein odottavat pehmusteita pesäänsä vietäväksi:))
Kiitos samoin myös teille paratiisiinne ja kaikkea hyvää mukavaa puuhastelua iloisin mielin toukokuuhun!:)

Sirkka kirjoitti...

Irmastiina Ruusukummusta
Pian kukkii ja ennen sen kukintaa nautit mainitsemastasi kukinnasta. Rosalla on taas tukka pystyssä, mutta ensi viikolla menee trimmiin ja sitten ei saa vähään aikaan toivomaansa pampulaa tukkaansa:)
Minäkään en ole peittänyt näitä jouluruusujani, ainoastaan yhden peitin tänä talvena. Anna olla vaan siellä maassa sillä hyvinkin saattavat kukkia, toivotaan näin käyvän.
Kiitos samoin ihanaa vappua myös teille<3

Titti kirjoitti...

Oih ja voih...
Sanattomana huokailen näitä kauniita kuviasi -taas kerran!♥
On niin suuri ilo tämä blogisi, -kuten tiedätkin- minulle jo monia vuosia!♥
Ilmoitathan ajoissa kun puutarhasi on "kauneimillaan" ;)(=aina) niin tulen vihdoin vierailulle.♥
Mukavaa ja tunnelmallista vappu-aaton iltaa teille sinne sinisen oven taakse!♥

Mari kirjoitti...

Voi kun on niin kaunista, huoks... Kerrassaan hurmaava tuo kirsikka kulassaan! Ja nuo jouluruusut... Ihania! Oikein hyvää vappua sinulle Sirkka :)

Sirkka kirjoitti...

Titti
Kiitos Titti ystäväin<3
Niin monta vuottahan tästä alunalkaen on jo vierähtänyt:) Tämä muuttuu viikottain niinkuin siellä teillä myös elikä tulet joka viikko ja minä taas joka toinen viikko teille:)) Välissä voidaan käydä merten tuolla puolen eli Tallinassa:)
Kiitos samoin oikein mukavaa illanjatkoa myös sinne teille!<3

Sirkka kirjoitti...

Mari
Kiitos Mari ystäväin<3 Kirsikkapuu kukkii juuri nyt kauneimmillaan se muuttuu päivittäin sanoisin tunnittain, mutta huomisesta en tiedä kas kun on ennustettu sateita, nyt nautin siitä täysin sydämin ja kun on vielä niin valoisaakin:) Tänään on avautunut muutamia tulppaaneitakin narsissien rinnalle, ilo!
Kiitos samoin Mari:)

pioni kirjoitti...

Ah, kirsikkapuu on ihana!

Sirkka kirjoitti...

pioni
Kiitos, kyllä ne ovat niin ihania kuin silkkiperhoset olisivat puussa.

pikkunuttuja kirjoitti...

Hyvää ja aurinkoista Vapun päivää <3 Vielä aamulla oli toisin, valkoinen räntä maassa...
Oijjoijoi, mikä ihana kirsikka sinulla siellä juuri nyt jo kukkiikaan, onpa se aikainen, kukatkin jo melkein ennen lehtiä...kaunista katseltavaa on myös jouluruususi, etenkin tuo punertava on niin mieleeni...niin on kutsuva myös romanttinen kahvittelupaikka, siinä kyllä kelpaa nautiskella!
Kaunista toukokuun alkua sinulle <3

Eeviregina kirjoitti...

Kirsikkapuu on oikea unelma! Tosi kaunis!
Samoin jouluruusut! Minulla on pari ja eivät ne tuolla tavalla kuki...
Meillä satoi aamulla räntää!
Touhukasta vappua ja viikonloppua sinulle!

Sirkka kirjoitti...

Hilma
Kiitos samoin! Meillä alkoi tänään klo 13
sataa vettä ja oli kyllä oikein tervetullutta kaikille kasveille sekä puille ja ennenkaikkea nyt ilmassa ei ole niin paljoa siitepölyä. Tähän kirsikkapuuhun puhkeaa aina ensin kukat ja sitten tulevat lehdet.
Sinulle kaunista toukokuuta<3

Sirkka kirjoitti...

Eeviregina
Kiitos on se niin ihana ja nautin suuresti sen katselemisesta ja tänään kun satoi vettä ja kun me ei oltu täällä kotona muutamaan tuntiin niin ajattelin onko kukat vielä puussa ja kyllä ovat, näin nautinto nyt jatkuu. Kuin myös toki jouluruusuista nautin ja kaikista kukista!
Jouluruusuni ovat tosi vanhoja ja lajikkeita on useita toiset kukkii enemmän ja toiset vähemmän.
Nyt on sade taas lakannut, mutta pysyttelen täällä sisätiloissa ja katselen tästä ikkunasta kukkia.
Kiitos samoin!

Tarja kirjoitti...

Ihanaa Vappu-iltaa teille sinne kirsikkapuun alle! Kaunista on!!

Sirkka kirjoitti...

Tarja
Kiitos ihanaa iltaa Tarja, kauniin kiitoksin aatoksin:)

pike kirjoitti...

Valtavan kauniit kirsikkapuut,siitä tuli mieleenijapanilaiset jotka vaeltaa kirsikkapuiden alle kukinnan aikaan oikein suurin joukoin, se on heidän perinteensä, kauniit kuvat muutkin ovat, ja erik. tuo ihana koira, joskus olen kertonut että hankkisin koiran, nyt heinäkuussa syntyy perhoskoiran pennut tuttavan tuttavalle, en ole vielä varannut,mutta jos pentu ilmestyy meille, niin tulen kertomaan sitten.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ei kai nuo kirsikkapuu-kuvat tältä keväältä ole? Kuvasi ovat kovin keväisiä, melkein keväisiä. Meillä on taas yöpakkasia ja päivälläkin puhaltaa hyinen tuuli. Minäkin jätän lintujen pesäaineksiksi koiran karvoja, jotka hyvin kelpaavat heille.

Sirkka kirjoitti...

pike
Kiitos, olisi kyllä näkemisen ja kokemisen arvoista olla Japanissa lukemattomien kirsikkapuiden kukinnan aikaan. Olen vain kuvissa nähnyt kuinka valtavan kaunista siellä silloin onkaan. Ihmiset ottavat töistäkin vapaata ja menevät niitä ihastelemaan ja eikä ihme sillä kukinta aika on lyhyt, sillloin täytyy nauttia täysillä ninkuin minäkin teen just tälläkin hetkellä kun katselen tätä meidän kirsikkapuuta kukassa. Tulehan kertomaan kun pieni tulee teille.

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Kyllä vaan ja tervetuloa katsomaan kun kukkii vieläkin. Minä en ole koskaan laittanut edellisen vuoden kuvia vaan kaikki on otettu noin viikon sisällä. Tämä kirsikkapuu alkoi kukkia viime lauantaina ja kukkii siis edelleen ensin tähän tulee nämä kukat ja sitten lehdet.
Pikkulinnuilla on pehmikset pesässään.

Sirkka kirjoitti...

vielä tuosta näkyvästä köynnöskaaresta josta myös iloitsen suuresti, niin se hankittiin meille 19.8.13 eli viime vuonna.
Nyt alkoi aurinkokin paistamaan!

Tiina kirjoitti...

Niin ihana tuo kirsikka <3 Mukavaa viikonloppua! :)

Sirkka kirjoitti...

Tiina
Kiitos Tiina<3 Kiitos samoin!:)

TeSa kirjoitti...

Puiden kukinta jää aina harmillisen lyhyeksi. Kyllä siitä kannattaakin nauttia ja ikuistaa kuvin näille kylmille päiville.

Sirkka kirjoitti...

TeSa
Nautin aamusta iltaan ja olen aivan yllättynyt kas kun kun tänäänkin satoi rakeita ja kirsikkapuu vain kukkii kauneimmillaan, joten jälleen otin kuvia sen ihanista kukista. Aurinko on paistanut ja taas toisinaan on pilvessä.
Valo vaihtelee hetkittäin ja kirsikkapuu on todella kaunis, kuin myös nyt juuri tälläkin hekellä kun aurinko valaisee kauniisti, vaikka lämpöä ei juuri ole kuin noin 10 astetta.

Kaisa kirjoitti...

Voi miten kaunis onkaan tuo kirsikkapuu, täälläkin ihan sanattomana ihailen, täällä missä eletään vielä ihan erilaista vuodenaikaa kuin siellä :)

Sirkka kirjoitti...

Kaisa
Kiitos Kaisa, teillä on kaikki edessäpäin ja varmasti aika piankin. Meillä myös on sadellut räntää tosin hetken aikaa ja taas on aurinko paistanut, mutta ei tämä kirsikkapuu sateista säikähtänyt vaan kukkii edelleenkin iloksemme.

Jenni kirjoitti...

Niin kaunista! <3

Sirkka kirjoitti...

Jenni
Kaunis kiitos!<3

Kivisen Vilma kirjoitti...

Teilläpäin taitaa kevät olla pitemmällä kuin meillä. En ole missään täällä nähnyt kukkivia puita. Mutta kaipa se tosi kevät joskus tännekin tulee...

Pitsi ja Pipari /Mari kirjoitti...

Meillä on etsinnässä valkeat korituolit parvekkeelle, mistään vaan ei oikein tahdo löytyä ok hitaisia..taidan siis joutua tinkimään valkeasta väristä.. =( niin ihana tuo siun pihakalusteryhmä!

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Kevät on parhaimmillaan ja kirsikkapuumme kukkii edelleenkin, johtuneeko näistä hiukan viileämmistä säistä. Toisinaan on hetken aikaa satanut räntääkin, mutta sitten taas hetkenpäästä aurinko paistaa. Ulkoillessani huomasin ilokseni, että täällä meilläpäin kukkii myös toisillakin puut on ne niin kauniita siksipä toukokuu on minusta ihanin kevään kuukausi.
Voit yllättyä kun siellä teillä myös yhtäkkiä puut ovat kukassa.

Sirkka kirjoitti...

Pitsi ja Pipari
Sinä olet aina super hyvä etsinnöissäsi ja varmasti saat mieleisesi korituolitkin ja jos ei valkoisia , niin maalilla saat loihdittua niihin haluamasi värin.
Kiitos tykätään ja näissä on erittäin hyvä istuakin nauttien.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Uskomatonta kukkaloistoa ja hyvää oloa ja iloa jälleen! Kirsikkapuusi on äärettömän kaunis, samoin jouluruusut! <3

Iloista toukokuuta! Toivotaan, että sää tästä taas lämpenee <3

Sirkka kirjoitti...

Kaisa Reetta
Kiitos Kaisa Reetta!<3 Tulin juuri aamulenkiltä ja kuinka ihanan raikas sää aurinko paistoi pari astetta pakkasta kevään leijuessa ympärilläni, että nautin!
Kyllä se tästä lämpenee ja voimme kevyemmin vaatetuksin hypähdellä nauttien kaikesta luonnonantimista.
Kiitos samoin<3