torstai 9. tammikuuta 2014

Esikot sekä muita kukkijoita


Suunnaton riemu raikaa ja laulu kaikaa esikot ovat saapuneet, joita kiitollisin mielin ostin muutamia. Tästä se alkaa, eikä sateetkaan haittaa yhtään sillä lämmintä on noin viitisen astetta aamuin illoin.
 Veljeni soitti ja kertoi, että hänen ystävällään on ikkunalaudoilla orvokit kukassa ja peurat syövät niitä, mutta aina vaan orvokit kukkii. Orvokkeja kuulema ilmaantuu aina sitä mukaan, kun peurat ehtivät niitä syödä. Kurkasin sitten omaan kasvihuoneeseeni, jossa korissa oli orvokkeja ja siellä oli kaksi kukassa. Ensin huomasin yhden, mutta sitten kun hiukan tarkemmin tutkin,  niin ilokseni tuli toinen esille:D
 Kävin vielä katsomassa olivatko sinivuokot nupuilla.. mutta  onneksi eivät vielä olleet nuppuvaiheessa.  On niitäkin kuulema jo nähty!

Atsaleat ovat  olleet ulkona ja muutaman viikon sekä kasvihuonessa. Kummassakin ovat viihtyneet yhtä lailla.
Samoin kuin myös jouluruusut viihtyvät ikkunalaudalla kukkalaatikoissa, sillä ilmat ovat olleet suotuisat. Jouluruusut kukkivat täydessä kukkaloistossaan myös maassa. Osan näen niistä täällä sisällä ollessani, mutta toiset ovat talon sivulla, joten käyn niitä myös usein ihaillen katsomassa. Kylläpä ne erottuvatkin nyt hyvin, kun lunta ei ole maassa.


Muratti on ollut nyt vuoden tässä kiipeilemässä. Sain sen viime vuoden  jouluna jouluruusun kanssa<3


 Tulppaaneja kuvasin tänään vesisateessa ja nautin täysillä. 
 Kumpa olisinkin saanut kuvan otettua, kun kurre kipitti narua pitkin siinä onnistuen.
 Rosa tänään<3

 Lempipaikka josta on mukava tarkkailla mitä pihalla puuhastellaan.  Eipä taida olla mitään tavallisesta poikkevaa, kun uni tuli.
 Kahviastiaston  laitoin nyt tähän astiakaappiin. Kevään tullen vaihdan ne hempeämpiin astioihin. Otan esille ne samat vanhat iänikuiset,  mutta aina vaan niin mieluisat vuodesta toiseen. 

Valoisaa päivää ystävät armaat eikä välitetä vaikka päivät ovat harmaat.

55 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Trapetsi-kurre:)

Esikot ovat lupaus keväästä:) Tosin talvi taitaa nyt sitten alkaa huomenna...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi ihanuus mitä kukkaloistoa sinulla siellä on!
Meilläkin jouluruusu kukkii ulkona ja tämän vuotisen istutin jo ulos...saa nähdä juurtuuko...:)
Niilolla menee aina korva, myös viksinvonksin♥ kuten Rosalla kuvissa♥
Rosalle rapsutukset ja sinulle lämmin hali♥

marja-terttu kirjoitti...

Ihanaa kevään tuntua, kun eskot kukkivat ja vettä sataa. Upeasti näyttää tulppaanitkin vesisateesta nauttivan.
Ja aaahh, atsaleat ja jouluruusut ihanat, niin nätisti kukkivat. Kivasti mieltä lämmittävät♥
(Maalaan juuri nyt joluruusuja posliinille :>))
Nyt on sitten luvassa lunta ja pakkasta, ihanaa, siis nautitaan siitä, niinkun näyttää Rosakin nauttivan kauniilla tuolilla löhöilystä ja varmaan ihailee kaunista astiastoasi, niinkun minäkin.
♥Lämmintä tammikuun jatkoa Sinulle♥♥

Sirkka kirjoitti...

Sussi
Just ja äärettömän taitava onkin:)
Kevättä rinnassa kas kun ilmat ovat näin lauhat, mutta talvihan se vielä on. Meri ei ole jäässä, joten se tuntuu vielä epätodennäköiseltä..

Sirkka kirjoitti...

Irmastina-Ruusukummusta
Kiitos, aina kun nämä pienet suloiset esikot ilmestyvät, niin en voi niitä vastustaa. Jos tulee pakkasia, niin suojaa jouluruususi esim. havuilla tai kuivilla lehdillä. Niilo ja Rosa vinksinvonksin heikunkeikun<3
Lämpöisin halein<3

Sirkka kirjoitti...

mate
Kevättä rinnassa päivä kerrallaan. Kaikki nämä kukat nauttivat viileämmästä olostaan paremmin kuin sisätiloissa.
Voin nähdä jo sieluni silmin kuinka kauniin hehkeät ovat jouluruusu maalauksesi posliinissa<3
Lumi on todella tervetullutta, jos pakkaset tulee, sillä lumihan on paras suoja kasveille! Lumi saa kaiken kauniiksi, sitä odotellessa:))
Kiitos samoin myös Sinulle oikein lämminmielistä jatkoa<3

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Kylläpä sulla kukkii upeasti kasvihuoneessa. Olisi kyllä itsekin voinut pitää kasvihuoneessa kukkia kun on näin lämmintä ollut. MÄkin ihailin eilen kaupassa esikoita, mutta päädyin tulppaaneihin. Mulla ei esikot oikein jostain syystä viihdy, jotain kai teen väärin. Kauniita kyllä ovat.

Sirkka kirjoitti...

Saga/Niittykulma
Kiitos Saga. Minä viihdyn kasvihuoneessani joka päivä se on minulle tosi rakas paikka. Esikot ovat helppohoitoisia, kunhan muistaa aina nyppiä kuihtuneet kukat pois. Sitten ne voikin lopuksi istuttaa maahan sillä ne ovat monivuotisia. Keväällä nousevat maasta ilahduttamaan kukillaan.

Tarja kirjoitti...

Niin kaunista ja keväistä!
Vaikka nyt lunta ehkä tuleekin,niin toivotaan että talvi jatkuisi leutona,ettei ihan paukkupakkasia tulisi! Rosalla onkin hyvä "päivystyspaikka":)
Mukavaa päivää!
t. Tarja

Sirkka kirjoitti...

Tarja
ja nyt paistaa, vähän on pilviharsoa edessä, mutta siis aivan keväinen sää!
Vaikka lunta tulisikin, niin talvi jää lyhyeksi, sillä maaliskuun aurinko alkaa sulattamaan lumia.
Kiitos, mukavaa päivän jatkoa!

Unknown kirjoitti...

Esikot ovat niin ihania! Pelkään vaan, että kun minä odotan kovasti jo kevättä, talvi tulee vielä.

Mari kirjoitti...

Oi, mitä esikoita! Meilläkin täällä pohjoisessa kukkii orvokit :) No, huomiselle on jo täällä luvattu pakastuvaa... Kauniita kuvia, tuo mustavalkoinen kahviastiasto on sitten kaunis!

Sirkka kirjoitti...

Marjukka
Kiitos, esikot voi nostaa sisälle jos kovat pakkaset tulee. Nyt ne ilahduttavat ulkona jo niin keväisessä säässä. Eivätkä ne niin kauaa aikaa kukikkaan, jotta nyt näin mennään. Myöhemmin istutan ne maahan niinkuin ennenkin. Olen näin tehnyt joka vuosi tähän aikaan.

Sirkka kirjoitti...

Mari
Kiitos, voi että teilläkin siellä pohjoisessakin kukkii orvokit, ompa
ihanaa! Esikotkin kestävät hiukan kylmää. Toisinaan ennusteet eivät pidäkään paikkansa, no mutta nähtäväksi jää. Minä myös olen ihastunut astiastooni, se on tummanharmaavalkoinen:)

Kivisen Vilma kirjoitti...

No, osaatpa suhtautua positiivisesti tähän säähän! Minäkin yleensä, mutta nyt tekee tiukkaa...

Ihana idea tuo talipallon pidike!

Valoisaa tammikuuta sinulle, Sirkka!

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Positiivisesti mennään eteenpäin ja pian se kevät kuitenkin on täällä:)
Talipallo pidikkeitä on siinä kolmin kappalein, nyt olen niitä siirtänyt toisiin paikoihin, vain yksi on narulla keikkumassa.
Kiitos samoin myös sinulle, Vilma!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tuo on ihmisessä ihana piirre: osaat katsoa asiat aina parhain päin. Kadehdittava piirre suorastaan!

Täytyy kokeilla, jos osaisin tehdä itsellenikin tuollaisen.

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Kiitos Vilma. Hyvät kauniit ajatukset saavat minut pysymään positiivisella mielellä.
Kyllä Sinä, Vilma osaat.

SariW kirjoitti...

Oih ihanuus noita esikoita! Aivan upeita! Meinasin itsekin niitä ostaa parvekkeelle, mutta säätiedotus lupasi kovaa pakkasta... ja sisällä meillä on esikoille ihan liian lämmintä. Ihanaa, että sain nyt täällä niitä ihailla näin kuvien välityksellä : )
Suloisia asukkeja teillä siellä pihalla : )
Mukavaa loppuviikkoa !

Sirkka kirjoitti...

sariw
Kiitos Sari, esikot on niin somia kauniin sävyin kukkijoita. Helmililjojakin sekä narsisseja oli ilmestynyt, tosin ne eivät "vielä":)
olleet kukassa, joten jätin kukkimaan:)
Tosiaan sisällä esikot kukkivat pian lämpimässä, mutta nyt olen saanut niistä nauttia ja tästä meidän ikkunastakin esikot näkyvät. Vilkutus heille ja Sinulle:)
Kiitos samoin oikein mukavaa tätä loppuviikkoa:)

Anne-Mari kirjoitti...

Juu ei välitetä:) Ainoastaan luonnon puolesta pelkään, että mitä jos ja kun?? paukkupakkaset saapuvat ja lunta viisi metriä...niin luonto, kait se toipuu siitä sitten. Sorsat kuulemma pesii, just kukat kukkii ja nurmikko viheriöi....saavat slaagin kun pakkanen tulee:(
Ihanat kuvat jälleen, sulla on maaginen viherpeukalo:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania esikoita olet ostanut.Kaunis asetelma! Tänään istutin jouluruusun ulos maa oli niin pehmeää kuin keväällä.Toivottavasti ei tule paukkupakkaset ettei jouluruusu järkyty.Eilen aamulla oli maa valkoisena noin 3 cm lunta oli yön aikana satanut.Päivän mittaan suli vesisateessa pois.Nythän on luvattu huomiseksi oikein kunnon myräkkää toivottavasti jää vain lupaukseksi.Tänään aloitimme Sepon kanssa varaston inventaarin ja siivouksen.Voi hyvänen aika mitä kaikkea sitä ihminen säästääkään (jos joskus vaikka tarvitsen...) no, nyt emme tarvitse! Eli kevättä on jo mielessä. Astiastosi on aivan ihana oletko itse ostanut vai saanut lahjaksi? Rosa osaa nauttia elämästä ei turhia hötkyile.Oikein mukavaa loppuviikkkoa sinne sinisen oven taakse./toivottelee Helena inventaarin keskeltä

Sirkka kirjoitti...

Anne-Mari
Ymmärrän huolesi ystävä hyvä, luonto on minulle myös erittäin tärkeä. Mutta luonto määrää...
En kuitenkaan ajattele etukäteen, sillä mieli maassa kulkisin ja se vaikuttaisi niin moneen asiaan...Toivotaan kuitenkin parasta, että se aurinko armas lämmittää maat ja mantereet!

Sirkka kirjoitti...

Helena
Kiitos Helena, esikot nähdessäni en todellakaan voinut niitä vastustaa. Laitoin ne tähän kaksikerroksiseen sinkkivatiin, jossa on kahva. Kahvasta voin helposti nostaa ne kerralla sisätiloihin, jos kovin kylmä tulee, mutta kestävät kylmääkin. Tai sitten lämmin pussi hupuksi , konstit on monet. Toivottavasti ei tule paukkupakkasia ja hyvä jos tulee lunta niin se jos mikään on paras pakkaspeite sinunkin jouluruusullesi, kuin tietty kaikille toisille siellä luonanne oleville kasveillekin.
Näin se on kyllä sitä kaikenlaista tulee säästettyä, mutta hyvä on niistä luopuakin. Tunne on aivan ihana, kun pääsee eroon sellaisesta joita ei tarvitse. Ihan itse olen astiastoni ostanut, eikö olekkin ihana ja kahvit on siitä jo monesti nautittu. Rosa nauttii olostaan lenkkeilyn ja pallonheiton jälkeen maistuu uni makealle:)
Kiitos samoin sinne teille myös ja inventaari kuulostaa hyvälle:)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Suloiset kevättä viestivät esikot, atsaleat ja jouluruusut. Sadepisarat kasvien lehdillä näyttävät kauniilta, kuin myös upeat kuvasi. Rosasta myös taas niin hellyttävät otokset.
Olen ihaillut myös sinun positiivisuuttasi ja aina valoisaa elämänasennettasi ja sitä, että sinulla on aina ystävällinen sana sanottavana viesteissäsi ja kommenteissasi. Se on ihailtava piirre ihmisessä.

Kaisa kirjoitti...

Voi sinua Sirkka viherpeukalo, miten kauniista kukista siellä saatkaan nauttia. Rosakin on kyllä niin ihastuttava kuvissa. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

Sirkka kirjoitti...

Kruunu Vuokko
Kiitos juuri näin ne viestittävät. Tosiaan vesisateen aikana kuvasin mieltä lämmittäviä kukkia ja samalla pyyhin kameraani vedestä. Ruusut ja tulppaanit olisivat jo sisällä nuukahtaneet, mutta nyt kun ilmat ovat olleet niille suotuisat, niin olen saanut iloita niistä kauemmin. Tästä ikkunan takaa ne näkyvät yhtä lailla, kuin olisivat täällä sisällä.
Rosa kiittää ja on mielissään. Minä myös kiitän kauniista sanoistasi, kyllä sitä on onnellisen kiitollinen saadessaan kuulla näin kaunista sinulta, kiitos samoin.

Sirkka kirjoitti...

Kaisa
Voi kiitos Kaisa, saa sitten nähdä kuinka kauan vielä nautin kukistani. Toki yritän parhaani niiden eteen, jotta vielä täst edeskin kukkisivat. Rosa kiittää ja minusta on niin hauska katsella, kun juttelen , niin hänen päänsä keinuu molemmin puolin kuunnellessaan tarkkaavaisena.
Kiitos samoin mukavaa viikonloppua!

AnniK kirjoitti...

Kyllä tämä talvi vaan on ollut aika erikoinen. Minua ei lauhat ilmat ole haitanneet lainkaan.
Kaunista kukkaloistoa taas kerran saadaan ihailla. Itsekin ajattelin huomenna ostaa vuoden ensimmäiset tulppaanit! Mukavaa viikonloppua ja Rosalle rapsutuksia.

Sirkka kirjoitti...

AnniK
Eipä minuakaan, tuntuu että talvi ei ole vielä alkanutkaan tätä syksyä mennään.
Vaikkakin kevät on lähempänä.
Tulppaanit on kyllä ihania ja etenkin kun olen leikannut niistä pienet pätkät varresta poikki. Sitten alkaa maljaan asettelu, niin se rapina tuoreen tulppaanien rapinaa on ihana käsin hypistellä.
Iloa tulppaanien ostoon ja niistä nauttimiseen.
Kiitos samoin ja Viiville myös rapsutuksia täältä meiltä käsin.

Heidi - omankodinonnea kirjoitti...

Voi miten kerta kaikkisen ihana, hyvän mielen postaus!! :) On tämä jännä talvi kyllä, luontokin on mennyt ihan sekaisin! Mutta huomiseksi lupasi kylmää ja tuiskua, saa nähdä, onko se talvi nyt tulossa jäädäkseen. Mieluusti alkaisin kyllä jo nauttia kevään kukkaloistosta:)

Sirkka kirjoitti...

Heidi
Kiitos Heidi!:) Tulin just vesisateesta aamulenkiltä, mutta lämmintä oli kolme astetta. Kyllä sitä jo mieli malttamattomana odottaa kevään kukkaloistoa ja minä ennenkaikkea odotan sen tuomaa valoisuutta. Jos olisi ollut lunta maassa niin olisi ollut valoisampaa tähän vuodenaikaan. Otetaan puutarhakirjat esille ja nautitaan niiden tuomasta kukkaloistosta, siellä se kevät on!:)

Tarja kirjoitti...

Ihanasti siellä näyttää ihan keväiseltä :). On tämä niin ihmeellinen tammikuu... Hyvää vointia ja viikonloppua!

Sirkka kirjoitti...

Tarja
Just vähän aikaa sitten alkoi satamaan räntää, nurmikot valloisena! Kaunista!
Kiitos samoin ja hyvää viikonloppua!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi, Sirkka, miten hellit meitä näin kauniilla postauksilla! Tänään lähden kukkaostoksille...♥Oikein hyvää viikonloppua sinne luoksesi♥♥

Sirkka kirjoitti...

Riitta Sinikka
Kiitos Riitta Sinikka<3 Kuulostaa hyvälle, oikein onnistuneita ja mieltä virkistäviä kukkaisostoksia<3
Kiitos samoin hyvää viikonloppua!<3

pioni kirjoitti...

Kylläpä on mukava kaveri tuo kurre;)
Ja esikoita, kevään aloittajia, ihanan monta olet ostanut.

pioni kirjoitti...

Kylläpä on mukava kaveri tuo kurre;)
Ja esikoita, kevään aloittajia, ihanan monta olet ostanut.

Sirkka kirjoitti...

pioni
Tublasti kiitoksia!:) Kyllä vaan tästä ikunan takaa on mainiota katsella pikkueläinten puuhia. Kuin just nytkin, kun naputtelen sinulle tätä viestiäni, niin monenlaista vilskettä ja kuhina käy.
Esikot, ne ovat niin sieviä iloa tuottavia kukkia ja just tulin niitä katsomasta ja tosin näen ne myös tästä ikkunani takaa.

TeSa kirjoitti...

Uuden vuoden tervehdys täältä lumisateiselta Pirkanmaalta.
Taitaa se talvi tulla, vaikka nihkeesti on ilma jäähtynyt.

Kuvasarjasi kukista on kuin keski- Eurooppalaisesta talvesta. Kauniita kukkia, enteilee kevättä ja ihanaa kesää.

Sirkka kirjoitti...

TeSa
Kiitos, samoin myös sinne teille kauniiseen Pirkanmaalle. Nyt alkoi meilläkin lunta satamaan ja maa on kuin riisin jyväsiä olisin sinne heittänyt, vaan en ole! Kolme astetta näyttää mittari olevan miinuksen puolella.
Nyt saa kukat parhaan talvisuojuksen, jos ja kun lunta sataisi ja sitähän sataa!

Kiitos kauniista sanoistasi, kevät on mielessä, mutta nyt nautitaan tästä talven ihanuuden keskellä. Ompa kaunista, kun lunta sataa hiljalleen...

Kukkaiselämää kirjoitti...

Oikea sirkuskurre! Ihanat esikot. Talvi tuli tänne viime yönä. Mukavaa viikonloppua, Sirkka ja Rosa.

Sirkka kirjoitti...

Kukkaiselämää-My flowerig life
Ja ilman koulutusta, itseoppinut kurre!
Talvi tuli meillekin tänään iltapäivällä alkoi hiljalleen lunta satelee ja nyt on maa valkoisena, että on kaunista -4 asteessa!
Kiitos samoin, Satu ja Mikki.

pikkunuttuja kirjoitti...

Tervehdys kotimaasta jälleen:)
Onpa sinulla kauniita kukkijoita ja niin hyvin ovat säilyneet ulkonakin. Esikot hurmaa tähän aikaan ja taitavat nekin tykätä viileästä paremmin kuin sisälläolosta. Minullakin on orvokki ollut terassilla hengissä, nyt toin viileälle kuistille pakkaselta suojaan. Nuo talipallojen pidikkeet on sitten nätit, en ole missään ennen nähnytkään!
Tänään meille tuli pikkutalvi, muutama sentti lunta ja muutama pakkasaste, ihan sopiva, niin kaunista ja valoisaa:)
Hyvää viikonloppua sinulle ja söpölle <3

Sirkka kirjoitti...

Hilma
Tevehdys ja tervetuloa täällä jo ollaan odotettu!:) Esikot viihtyvät viileämmässä, niinkuin myös orvokit. Sinullakin orvokki odotti kotiinpaluutasi ja tyyväisenä kukkii nyt viileällä terassillasi siellä suojissa kovimmilta pakkasilta.
Meillä myös just nyt tällä hetkelä -6 astetta ja muutama sentti lunta, onneksi ja iloksi, niin kaunista ja valoisaa:)
Hyvää viikonloppua<3

Pitsi ja Pipari /Mari kirjoitti...

Olipahan mahtava kuvasarja taasen, varsinkin nuo tulppaanit sateessa! Rakastan näitä "kevätkuvia" Suomesta, luonto on vielä väritön ja heräilemässä, mutta uudet ihanat kevätkukat hehkuvat väreissään! Näistä sinun kuvista ja niiden väreistä saa ihan mahtavan latauksen! <3

Sirkka kirjoitti...

Pitsi ja Pipari/Mari
Kiitos, mieltä ilahduttavista sanoistasi Mari! Vesisateet ovat kaikonneet ja tilalle on tullut kaunis lumipeite pikku pakkasineen. Tulppaanit ovat edelleen ulkona, mutta nyt lumihunnun peittelemänä, kaunista sekin.
Mukavan puuhakasta päivää sinulle Mari, iloisin mielin!<3

Lovviisa kirjoitti...

Ilosta keskiviikkoaamua täältä kammarista ! Suu hymyssä kahtelen täällä kukkaiskuviasi ja nöpöstä Rosaa. Että ossaaki nämä ilimat heitellä. Meillä nyt mittarissa -24. Vaan ei auta, töihin on riennettävä :)

Sirkka kirjoitti...

Kiitos samoin myös täältä meiltä! Ilmat ovat pakkasen puolella, mutta aivan pian alkaa taas aurinko paistamaan jo neljättä päivää peräkkäin:) Onneksi sinulla on sisätyö, työ jossa viihdyt mukavien työkavereiden parissa:)

Titti kirjoitti...

Ihastuksesta sanaton olen taas näiden kuviesi äärellä...♥
Voi kuinka odotankaan että pian tapaamme...♥
Rosalle rapsutukset.
Meillä Leevi ´kuorsaa`korissaan tuolla lattialla, -kun sai aamulla vatsansa täys! ;)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Ihanainen Sirkka sinä♥
Kurkkaa blogiini ja poimi taskuun haaste. Tai älä kuitenkaan taskuun laita mitään jääjuttuja, sulavat...;)
Sinä luonnon ystävä, kaiken kauniin luoja ja ihastusten antaja, loihdi sinne pikkuparatiisiisi jokin jääluomus ja osallistu jäähaasteeseeni.
Edellistä haastekuvaasi en saanut enää esille, valitettavasti, oli kuvasaldosi täyttynyt edellisessä blogissasi tms.joten en saanut sitä linkkiä auki enää.
Kaikkea kaunista ja hyvää teille kaunokaisille(karvaisille ja vähemmän karvaisille) sinne satumaahan♥
Kaisa

Sirkka kirjoitti...

Titti
Kiitos Titti ystäväin<3 valkoinen lumi maassa auringon paistaessa pakkaslukemin pensaiden kimmeltäessä, voi tätä talven kauneutta! Eikä kevääseen ole kauan aikaa:)
Leevi nauttii olostaan tyytyväisin mielin, sen todistaa pikkuruinen masukin:)

Sirkka kirjoitti...

Pajupirtin Kaisa
Kiitos Kaisa, näkisitpä nyt hymyni:)
Vai jääjuttuja olet laittanut...heti oitis tässä yhden laitoin, toivotaan pakkasten jatkuvan. Muistan hyvin ne aikaisemmat, joihin osallistuin...:) Sinulla on varmasti jälleen upeita jääjuttuja siellä jo tehtynä, joita tulen pian katsomaan!
Kiitos samoin myös ihanaiselle Kaisalle, sinne sadun ihmemaahan<3

Mari kirjoitti...

Voi tuota kiipeilevää oravaa!
Ihastuttava! :)

Meidän pihalla ei käy oravia tai mitään ulkolintuja talvella, vaikka laittaisin kunnon "katetun pöydän" valmiiksi. Olen jo luovuttanut, en enää edes yritä laittaa ruokaa esille, kun ne aina saa kerätä pois täysin koskemattomana.

Kesällä sen sijaan liitelee lintuja vaikka minkä verran! :)

Sirkka kirjoitti...

Marika
Meillä näitä oravia piisaa:))
syötävät häviävät alta aikayksikön .
Nyt talvella on myös pari tikkaa, viisi mustarastasta, varpusia, tali ja sinitiaisia, harakoita, tilhiä ja punatulkkuja.. todella mukava seurailla syömis ym puuhia:)