keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Orvokki


Päivät ovat olleet aurinkoiset ja olen puuhastellut pihalla, niinkuin perhonen kukasta kukkaan. Lauantaina kävin tapani mukaan torilla ja katseeni osui orvokkeihin. Tosin niitä ei ollut kuin muutama ja siten ei ollut muita värejäkään valikoimissa  kuin tämä, mutta en voinut vastustaa. Torit ovat  siinäkin mielessä hyviä, kun siellä olevat kukat ovat jo hiukan karaistuneet, kun ovat ulkona ja yöksi he  ovat vieneet ne viileään tilaan. Eilen haravoin hieman ja suuremman osaa aikaa nautin ja katselin lintujen ja oravien puuhia. Yhtäkkiä näin pihallamme valkoisen Lumikon, ei siis lumiukon  sillä kirjoitusvirheitä tulee tuon tuostakin...siis LUMIKKO.  Noin 20cm mittainen. Aikaisemmin en ollut koskaan nähnyt Lumikkoa, oletko Sinä nähnyt?


Orvokeista kannattaa nyppiä kuihtuneet kukat pois siten kukkivat kauemmin.


Toin sisältä nämä narsissit ulos ja täällä ne eivät tuoksu niin voimakkaasti. Niiden lomiin laitoin uudet helmet sillä entiset olivat jo aikalailla nuupahtaneet. Ovat ulkona yötä päivää samoin kuin nämä helmililjatkin ja orvokit sekä esikot. Tosin pidän sitä -5 astetta rajana, jos sen kylmemmäksi menee nostan kasvihuoneeseen, siellä kun  on muutama aste vähemmän. Karaisen aina pikkuhiljaa kukkiani, eli totutan ne vähitellen kylmempään ilmaan.
  Sisällä lämpimässä nämä eivät näin kauan viihtyisi.





Rosa katsoo haikeana tänne pihamaalle herättyään.








Esikot ovat kukkineet jo reilu kuukausi. Nypin kukkineet kukat ja poistan huonokuntoiset lehdet ja pidän ne kosteina, tosin välillä kuivahtavat.   Nämäkin esikot laitan maahan muiden joukkoon ja joka vuosi ovat sieltä nousseet kukkimaan.













Nämä lumikello servetit ovat  olleet kaapissa neljä vuotta olin unohtanut ne sinne.  Kunnes eilen otin ne esille ja ensin kuvasin ja sitten käyttöön.





Ostin leikkonarsisseja ja laitoin niitä kahteen maljakkoon. Tein varsiin viillot.








Perhoskämmekkä jonka olen ostanut 9.3.12 kukkii taas,  toisinaan pitää taukoa. Kastelen viikon parin välein kunnolla ja pidän valoisassa paikassa. Lannoitetta en ole käyttänyt ja vaihtanutkin sen paikkaa silloin tällöin.





Tässä on runkoatsaleani, jonka kuvasin eilen. Olen ostanut sen v. 2010 nyt se on  kukattomana, mutta nähtäväksi jää vieläkö kukkii, mutta hyvältä näyttää.


Eilen kuvasin omenapuun kukkaa ja  yksi kukka on auennut. Otin oksia noin pari viikkoa sitten maljakkoon. Tein niihin ensin viillot ja laitoin ne lämpimään veteen, jonka olen vaihtanut päivittäin.

Iloista mieltä kevään merkeissä!

42 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Niin kaunista ja keväistä. Ihanat kurrekuvat, suloinen Rosa ja mitä kukkaihanuuksia. Kauniit ruukut terassilla. Mukavaa viikkoa, Sirkka.

Sirkka kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää
Kiitos Satu. Kiitos samoin myös Sinulle.

AnniK kirjoitti...

Esikoita en osaa hoitaa ilmeisesti oikein sillä omani ovat aina hyvin lyhytaikainen ilo. Voi että näitä sinun kukkiasi. Kyllä näkee että hoidat niitä rakkaudella. Rosa söpöselle rapsutuksia. Ihana aurinkoinen päivä taas luvassa! Mukavaa keksiviikkoa :)

Sirkka kirjoitti...

AnniK
Kiitos Anni. Esikot viihtyvät hyvin viileässä paikassa sekä paikan on hyvä olla myös valoisa. Esikko on janoinen kukka ja varsinkin näissä pienissä purkeissa vesi hupenee niiltä pian. Kyllä vaan yritän parhaani tehdä kukkien eteen ja aina se ilokseni palkitaan, kuin nyt myös sisällä olevilla ruusun nupuilla.
Aurinko paistaa nyt ja sen myötä ihanaa päivää myös Sinulle:)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ihana aamun avaus.Ihan kuin olisin piipahtanut etelä-Ranskassa kuviesi kera:)). Rosa miettii mitähän tänään tekisin vai nostaisinko kuonon aurinkoon ja haaveilisin.... Onko nuo upeat isot ruukut betonia? Meilläkin aurinkoinen aamu ja täysin pilvetön taivas.Eilen ilmestyi puutarhaan peippoja ja vihervarpusia isot parvet.Itse en ole lumikkoa nähnyt jälkiä kylläkin.Seppo näki muutama viikko sitten lumikon puutarhakäytävällä mistä vilahti tuijien alle.Olisi mukava nähdä sillä se on söpö tosin aikamoinen peto.Huomenna on skandikodit aikamoisia pytinkejä eikä tunnu rahapulaa olevan ostajilla.Tanskan kauneimpia koteja olen myös katsonut.Menee kyllä arkkitehtien kanssa ajatukset vähän ristiin :)). Nautitaan aurinkopäivästä juodaan iltapäiväkahvit auringossa ja kuunnellaan lintujen sirkutusta./t. Helena :)).

Tiina kirjoitti...

Ihastuttavia kuvia! Sulla on varsinainen kirjo kaikkia kauniita kevätkukkijoita siellä :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

on sinulla ihana kukkameri! Aivan mahtava!!
Ja tuo ensimmäinen kuva Rosasta...hiukset pystyssä, on vaan niin♥♥
On meillä kyllä suloiset koirat♥
Halauksia sinulle ja Rosalle♥ Aurinkoa päiväänne!

Sirkka kirjoitti...

Helena
Kiitos Helena kuin myös! Ruukut ovat jotain komposiittia siis yhdistelmä materiaalia. En tiedä tarkkaan, mutta nyt ne on saanut maalipinnan ylensä ja minusta ne nyt sopivat paremmin tänne meille.
Siis nyt on taas täällä meilläkin todella kaunis aurinkoinen päivä. Veljeni soitti juuri Tammisaaresta, että siellä on kova tuuli ja myrsky! Juu oli se aikamoinen ihmetyksen näky kun lumikon näin.
Huomenissa on sitten tosiaan taas jälleen skandikodit näytillä on ne kyllä mahtavia ja täytyy kyllä sanoa, että ei "aina" ole kyllä mieleeni, ei todella ole minun makuuni... ja sitä että maksoi mitä maksoi useita miljoonia, niin kyllä niille ostajia riittää. On siellä kyllä aivan mahtavan upeita asuntoja, eipä voi muuta kuin uneksia, mutta sen kyllä sanon, että nautin täysillä tästä meidänkin kodista ja varsinkin nyt auringon paistaessa:)))juuri näin olemme tehneet iltapiväkahvit auringossa lintujen sirkuttaessa:))
Ihanaa päivää myös teille!


Sirkka kirjoitti...

Tiina
Kiitos Tiina, juu nyt on tälläinen väripläjäys meneillään!:)

Sirkka kirjoitti...

Irmastiina Ruusukummusta
Kiitos! Juu Rosan hiukset on taas niin kasvaneet, että taas saisi pampulan niihin:)
Tässä Rosa nyt vierelläin uneksii Niilosta aurnkoinen ilme kasvoillaan<3
Aurinkoiset halaukset<3

Sussi kirjoitti...

Upeaa kauneutta!

Lumikkoa en ole koskaan onnistunut näkemään, kärpän kyllä:)

Marris kirjoitti...

Voi hyvä tavaton tuota oravaa, pikkuinen talipallerokos sillä on kätösissään.. :) ♥

Meillä on piha vielä aivan lumen peitossa. Tämä on aina sellaista aikaa vuodesta kun ei millään haluaisi katsoakaan oman pihan suuntaan, kun lumet viipyy siinä niin pitkään. Naapureilla pihalla enää pari hassua lumikasaa, hmph! :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Aijai Sirkka sentään miten keväistä sinulla on jo siellä ulkosalla. Ihana kukkameri. Kurrekin keikistelee oikein veijarin lailla.
Kaunista ja aurinkoista viikkoa sinulle.
Kaisa

Sirkka kirjoitti...

Sussi
Kiitos paljon Sussi!
Minä taas en ole kärpää nähnyt:)

Sirkka kirjoitti...

Marris
Kyllä talipallerot hupenee ja aidanpäällä oravalla on maapähkinä kätösessään:)
Humpsista vain ja pian ne lumetkin teiltä katoaa. Viskaat naapurin puolelle:))

Sirkka kirjoitti...

Pajupirtin Kaisa
Täällä on nyt kevät ja toivotaan, että jatkuukin, aivankuin oltaisiin jo huhtikuun puolessa välissä. Nyt vain odotellaan, että kaikki kevään kukat maasta venyttelisivät itseään, jotta näkisin ne paremmin:)
Kiitos samoin myös Sinulle!

Riina kirjoitti...

Voi miten kauniita ja suloisia kuvia taas!
Tuli kauhea orvokkipuutostila.
Laitoin itsekin omenapuunoksia maljakkoon ja kukat ovat melkein auki.
Aurinkoisia päiviä!

Sirkka kirjoitti...

Riina
Kiitos Riina! Orvokit ne kun ovat niin suloisia pikku kukkijoita. Pian tosiaan aukeavat omenapuun kukat maljakossa ja ihana mieto tuoksukin niistä leijuu.
Kiitos samoin!

Unknown kirjoitti...

I LOVE VIOLETS

Maalaiskoti Myllyhaassa kirjoitti...

Jälleen niin todella kauniita kuvia! :) Kuvat oravasta olivat myös todella onnistuneita ja hauskoja. Orvokeista pidän itsekin todella paljon. :)

Sirkka kirjoitti...

raffaella favit
I love too
Have a wonderful day.

Sirkka kirjoitti...

Marianne-Maalaiskoti Myllyhaassa
Kiitos paljon Marianne! Pihalla on mukavaa seurata myös eläinten touhuja.
Orvokeista ei voi olla pitämättä:)) Niin suloisia pikku kukkijoita, jotka antavat paljon iloa!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Onpas sinulle tullut kevät! Eikö olekin ihanaa olla pihalla auringonpaisteessa! Onko lumikko nimeltään Rosa? En ole ehkä koskaan nähnyt lumikkoa luonnossa. Ovatko ne kesäisin ruskeita? Kauniita servettejä. Olen ihan servettifriikki. Ostan niitä aina, jos näen kivan näköisiä. Niitä on laatikot pullollaan. Orava on tainnut ottaa kokonaisen talipallon itselleen! No, eipä linnut niitä taida enää syödä. Aurinkoisia päiviä jatkossakin!

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Pihalla on tosiaan ihanaa olla auringon paistaessa ja katsella pikku vipeltäjiä puuhissaan. Kyllä meillä vielä linnut syövät talipalloa, mutta kurre sen kyllä usein siitä nappaa itselleen. Lumikko kyllä muistutti Rosaa varsinkin kun seisoi takajaloillaan. Tosin lumikko on paljon pienempi. Kesällä en ole nähnyt niitä, mutta varmaan ruskeita ovat ja tämäkin kerta oli ensimmäinen kun näin.
Kiitos samoin aurinkoiset terveiset ja paisteisia päiviä!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Hei Sirkka-ihanainen! onpa sulla suloista kevättä kukkineen! Ja Rosa on aina yhtä söpö. Aurinkoista päivää luoksesi♥

Sirkka kirjoitti...

mate
Kaunis kiitos myös Sinulle Marja-Terttu, että kauniin sanoin muistat minua, joista minä taas ammennan ilon tunteen itselleni<3
Kiitos myös samoin Sinulle ja myös iltoihin<3

Sirkka kirjoitti...

Riitta Sinikka
Hei Riitta Sinikka<3 Kevät,.. joka saa kipittämään kukka ostoksille ja joita sitten ilolla hoivailee auringon paistaessa. Keväässä on jotain taikavoimaa:))
Kiitos samoin<3

pioni kirjoitti...

Vau, orvokkeja, se on kevät viimeistään nyt!

Sirkka kirjoitti...

pioni
Jes, orvokit toivat kevään!

elina kirjoitti...

Vai lumikko, tosi hieno juttu. Lumikkohan on niin arka ja nopea, että sitä harvoin näkee. Jskus jopa saattaa asua ihan lähellä ja liikkua siinä mutta sitä ei huomaa. Tarvitsee ollakin nopea, kun on sellainen huomioväri, ainakin sulan aikaan.
Kauniita kukkia olet taas laittanut. Välillä ihan harmittaa, kun meillä ei mikään onnistu, kun ollaan aina kesät merellä ja nyt on vielä monttukin keskellä pihaa.

elina kirjoitti...

Vai lumikko, tosi hieno juttu. Lumikkohan on niin arka ja nopea, että sitä harvoin näkee. Jskus jopa saattaa asua ihan lähellä ja liikkua siinä mutta sitä ei huomaa. Tarvitsee ollakin nopea, kun on sellainen huomioväri, ainakin sulan aikaan.
Kauniita kukkia olet taas laittanut. Välillä ihan harmittaa, kun meillä ei mikään onnistu, kun ollaan aina kesät merellä ja nyt on vielä monttukin keskellä pihaa.

Sirkka kirjoitti...

elina
Nyt toimii taas meillä oli nimittäin netti poikki, joten en pystynyt eilen vastaamaan. Tosiaan lumikko oli siinä edessäni ja olin aivan hämmentynyt katsellessani ja kun olin hakemassa kameraani, niin johan oli poistunut.
Kiitos Sinulle Elina ja pian se kesäkin koittaa ja sana meri kuulostaa niin ihanalle.

Anne-Mari kirjoitti...

Minäkin näin kaupassa orvokkeja ja melkein ostin, mutta kun parveke on vielä laittamatta kuntoon saa odottaa. Eli nyt kun makkari ja olkkari on hiukan ajantasalla siirrän nokkani parvekkeelle:)) Ihanaa viikonloppua!!
P.S: niin kauniit kuvasi, että se saapi kipinän laittaa nyt parveketta kuntoon:D

Sirkka kirjoitti...

Anne-Mari
Orvokkien näkeminen on yhtä kuin ne olisivat jo kainalossa matkalla kotiin.
Kyllä vielä nautit orvokeista parvekkeellasi ja kun ilmatkin tästä lämpenee, niin nautinto on moninkertainen.
Kiitos samoin ihanaakin ihanampaa viikonloppua!

pikkunuttuja kirjoitti...

Kaunistakaunistakaunista, sinun laatoitettu ja siisti patiopihasi ruukkuineen ja kukkineen on juuri sitä !
Esikot ovat hurmaavat, orvokit ja leikkonarsissit myös,
vielä en ole nähnyt orvokkeja, ei taida meidän pikku kaupungissa edes vielä ollakaan...heti ostan kunhan näen..sitä ei voi vastustaa!
Kyllä onkin ollut ihanat auringonpaisteiset päivät tällä viikolla, pihalla on mennyt aika täälläkin...
Sulosunnuntaita sinulle jo näin lauantaiehtoona<3

Sirkka kirjoitti...

Hilma
Mukava kuulla kaunis mielipiteesi kauniin sanoin, kiitos Tiina! Pian eikä aikaakaan, kun huomaat siellä teilläkin orvokkien ilmestyvän ja voi sitä riemua kun niitä syliisi nappaat! Auringon helottaessa on nautinto moninkertainen pihalla puuhastelujen parissa. Katsella mitä milloinkin sieltä maasta nousee.
Aurinkoista sunnuntaita sen hymyillessä<3

tinttarus kirjoitti...

Hurjasti kaunista täällä!!

Minulla on samoja lasimunia, tykkään!!!!Loviisan Aitasta matkasivat aikanaan meille:)

Iloa ja valoa kevääseesi!

Nautitaan enenevästä valosta...

Sirkka kirjoitti...

tinttarus
Kiitos Paljon! Pientä kaunista hellittävää, nautinnollisin valoisin tuntemuksin kohti kevään etenemistä seuraillen.

Kiitos samoin!



Tiina kirjoitti...

Kyllä on kauniit kukka-asetelmat <3. Ihania yhdistelmiä ja upeita värityksiä. Kurrepoikakin siellä vilahti kuvissa :).
Noi jalalliset ruukut ovat superkauniit. Olen haaveillut itsellenikin sellaisista . Täytyy vaan keksiä,mistä moiset komistuksen löytäisi :) Ihania kevätpäiviä sinulle <3

Sirkka kirjoitti...

Tiina
Kiitos Tiina<3 Jalalliset ruukut olen ostanut Porvoosta sisustusliike
Kodin Kruunusta ja uskoisin, että pidät liikkeestä, siellä on kaikki kaunista<3
Kiitos samoin<3

Lovviisa kirjoitti...

Ilosta tiistaiaamua ja aprillipäivää kammarista ! Orvokkien perrään minäkin jo haikaillut vaan ei ole vielä kaupoilla silimiin sattunut. Täältä luotasi päivä alakaakin mukavasti ja hyväntuulisena ihhailen kukkasiasi ja touhukasta oravaa. Ja nöpöselle Rosalle terveisiä :)

Sirkka kirjoitti...

Lovviisa
Kiitos samoin ja tosiaan tänään on päivä
totta vai tarua:) Nyt huhtikuussa orvoit lisääntyvät lisääntymistään ja varmasti pian orvokkeja sylissäsi kannat iloisin mielin.
Kiitos Rosa lähettää iloiset terveiset täältä meiltä:)