keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pionien aikaan


 Nyt kukkaan ovat puhjenneet Pionit! Aina odotan innolla, että vieläkö kukkii sillä aluksi nuput ovat pienen pieniä, mutta kyllä vaan kiitollisin mielin saan nyt taas jälleen ihaillen nauttia niiden kukista.  Illalla hämärän laskiessa niiden värisävyt ovat todella kauniit ja samoin aamuisin. Pidän myös kun ne ovat suurina pallomaisina nuppuina juuri avautumassa, silloin ne muistuttavat herkullista jäätelöpalloa, kesä!























 Nyt ei luonto tarjoa linnuille kovinkaan paljon syötävää lähes jatkuvan sateen vuoksi sekä viileiden säiden  ja kun poikasetkin sitä tarvitsevat tiuhaan tahtiin on auttava käsi tarpeen, joten apua annetaan pähkinöillä.





















Täältä sisältä seuraan mitä siellä ulkona puuhaillaan


 Kurre kutkuttaja napsii kukkia ja näistä hortensioista tuleekin sieviä pikku kimppuja maljakkoon.





ja minä seuraan mitä siellä sisällä puuhastellaan









































LÄMPIMÄT HALIT<3

49 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Pionit ovat kyllä niin kauniita!
Mukavaa keskiviikkoa ja rapsutuksia Rosalle :)

Sirkka kirjoitti...

AnniK
Kiitos ja tässä just katselen pionien kaunista kukintaa auringon alkaessa paistamaan ei voi muuta kuin iloita alkavasta päivästä!
Kiitos samoin ja Viiville myös:)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pionit kukkivat niin sinun kuin monen muunkin blogissa tällä hetkellä. Oikea väriloisto sinulla! Sääli tosiaan lintuja ja niiden poikasia. On ollut kova kesä heille.

Sirkka kirjoitti...

Vilma
Nyt on pionien kukinta aika ja sitä parempi mitä enempi pioneja on missä sitten ikinä liikkuukin, niin aina ne ovat ihastuksen kohteena. Meillä tässä pihassa on nokkavarpusen lisäksi ilmestyneet lukemattomia määriä pikkuvarpusia, olisikohan sana kiirinyt ruokinnasta.
Toivotaan lämpeneviä päiviä niinkuin on ennustettukin.

Mari kirjoitti...

Ihanat pionit! Omani eivät kuki tänäkään vuonna... Mukavaa loppuviikkoa :)

Tytti kirjoitti...

Ihanat pionit tuoksun voi melkein astia tänne asti, itse siirsin pionin viime syksynä ja kukinta jää aika pieneksi mutta onneksi voi täällä ihailla niiden loistoa.Kauniita kuvia puutarhastasi aahh :)

Sirkka kirjoitti...

Mari
Kiitos Mari! Jospa ne kuitenkin kukkivat vielä sillä toisinaan ne kukkii eri aikoihin.
Kiitos samoin:)

Sirkka kirjoitti...

Tytti
Kiitos Tytti mukava kuulla, minä myös olen yhden aikoinaan siirtänyt juurenpalasesta tuonne metsän puoleiselle useita vuosia sitten eikä ole siellä kukkinut kertaakaan lehtiä sitä vastoin on kasvattanut.Varmasti on liian syvällä ja ei lisäksi saa tarpeeksi valoa. Toissa vuonna istutin yhden uuden tälle puolelle ja heti kukki seuraavana vuonna vaikka väri ei ollut sitä mitä lapussa luki ja olin ajatellut:)
Nautinnollista päivää:)

Sussi kirjoitti...

Suloisia kuvia:)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Pionit ovat ihania. Täällä ne kärsivät jatkuvista, rankoista sateista - kuten kaikki muukin.

Saara kirjoitti...

Ihania pastellivärejä! :) Pionit ovat parasta mitä tiedän, mutta vielä täällä odotellaan nuppujen aukeamista. Hieman jo pelottaa, mädäntyvätkö nupuiksi näiden sateiden takia... :/

Sirkka kirjoitti...

mate
Kiitos kaunis Marja-Terttu tuo kurrenpoikanen on tosi vireä kerkiää hetkessä paikasta paikkaan, en ole noin vilkasta aikaisemmin tavanut vaikka tässä niitä vilisee useitakin! Meillä on tänään paistanut aurinko ja kyllä se vaan sopii
ja niitä lämpöisempiä ilmoja on ennustettukin sekin jo kuulostaa mieltä lämmittävältä.
Kiitos samoin Sinulle Marja-Terttu<3

Sirkka kirjoitti...

Sussi
Kiitos Sussi ja kurrenpoikanen hyppii jo ovenkahvassa eikö kuulostakin tutulta!:)

Sirkka kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää
Kiitos Satu, voi että sentään ja pioneiden kukinta kun on aika lyhykäinen toivotaan nyt pikaista sateiden loppumista ja uusien nuppujen aukenevan, kuin muidenkin kauniiden kukkiesi kukkivan!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi ihanuus noita pionejasi...minusta tuntuu, että täällä ei kukatkaan sateen vuoksi kuki, kuten viimevuonna. Nyt onneksi paistaa aurinko ja tuulee...on meinaan pyykkipäivä...:)
Niilo kiittää onnitteluista ja antaa Rosalle pusun kirsunpäähän♥♥
Haleja sinulle!

Sirkka kirjoitti...

Saara
Kiitos Saara!:) Toivotaan tosiaan, että kaikki ihanat pionesi kukkisivat avattuaan nuppunsa ja saisit nauttia niiden kauneudesta<3

Sirkka kirjoitti...

Irmastiina Ruusukummusta
Kiitos Irmastiina samoin meillä ruusuissa on pienet nuput lämpimiä ilmoja odotellessa. Nyt meilläkin alkoi tuulemaan ja kun ei sada niin mainio päivä pyykkärille:)
Niilolle kanssa pusuja Rosalta<3<3
Halein<3

TeSa kirjoitti...

Tätä on odotettu vuosi, eikä sitä haittaa edes sateet. Hiukan ehkä kukinta on viime kesästä jäljessä, mutta onhan tätä, kesää jäljellä.

Kaunis kuvakimara jälleen.

Sirkka kirjoitti...

TeSa
Lauletaan vielä on kesää jäljellä vielä tulee kauniita päiviä...

Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Voi miten ihanaa kukkaloistoa. Meillä vielä odotellaan muutama ? päivä pionien aukeamista...

Riina kirjoitti...

Sinun kesäkukkasi ja pionisi näyttävät loistavilta sateesta ja kylmyydestä huolimatta.
Aivan ihania kuvia taas ja tuo Kurre on tosi hellyyttävä ja tietysti Rosa! <3

pikkunuttuja kirjoitti...

Taas ehdin jo odotella garden girlin postausta enkä turhaan ♥
Voi että olet onnekas kun pionit jo kukkii teillä ja niin ihania ovat, tuo valkoinenkin on upea ! Minulla kukkii nyt yksi lajike, muut vielä suut supussa. No kohta tuo aika on edessäni ja pioneita joka puolella maljakoissa :) Niinkuin sanoit, ei niitä voi liikaa olla ! Hortensiat on sinulla myös tosi kauniita...
Onpa tuo kurre kesy, antaa noin kuvata itseään, hyvät kuvat saitkin :)
Sinulle ja Rosalle kauniita ja aurinkoisia kesäpäiviä ♥

Sirkka kirjoitti...

Marjukka
Kiitos paljon Marjukka, pian teillä siellä pionit aukenevat täyteen kukkaan ja voit katsella nauttien joka hetkestä.

Sirkka kirjoitti...

Riina
Kiitos Riina, hyvin kukkivat aivankuin ei sateista olisi ollut tietoakaan, vaan kyllä on mutta tänään on paistanut ihanasti ja olen yhtenä hymynä:)

Sirkka kirjoitti...

Hilma
Kiitos Tiina, yksikin lajike on hurmaava ja kyllä vaan pian saat nauttia pioneittesi kukinnoista maljakoissa on ne kyllä kerrassaan upeita ja joita katselisi vain alituiseen<3 Hortensiat ovat myös<3
Tämä kurren poikanen on tosi kesy ja jos vähänkin raotan ovea niin sisälle tulisi, istuu kukka amppelissa minne putoaa kun ränniä pitkin kipittää ja hyppelehtii alituiseen tosi vikkelään paikasta paikkaan kurkistaa sisään oven kahvassa ja ikkunalaudoilta aivan kaikkialla...kipittää tikapuita pitkin jne:) Vilkas kutkuttaja:))
Kiitos samoin myös sinne teille<3

Eeviregina kirjoitti...

Pionit on ihan parhaita!
Meilläkin aloittaa juuri kukintaansa tumman punaiset ja hennon vaalean punaiset. Kun ne aukeavat, ne ovat oikeastaan valkoisia. Mun ihana vaaleanpunainen SarahBernhard ei kuki tänä vuonna.
Nautinnollista heinäkuuta sinulle!

Sirkka kirjoitti...

Eeviregina
Kiitos olen samaa mieltä!
Ihanasti vaalenee ja tuoksut miellyttää auringon alla viihtyvät pionit vaikka hyvin on kukassa vaikkei niin paljon ole aurinko paistanutkaan. Tänään paistaa.
Kiitos samoin!

Anne-Mari kirjoitti...

Ihanat pionit<3 Ja niiden tuoksu!! Mahtavia kuvia, kiitos!! Tuo on hauska kuva kun kurre on tyyliin silmät kiinni rapistelemässä jotain yllätystä, senkö takia Roosalla on korva koholla;)? Ihanaa Heinäkuuta!

Sirkka kirjoitti...

Anne-Mari
Kiitos<3 Minusta myös kurre kuva on mainio sillä siinä nauttii syödessään antaumuksella silmät kiinni on niin hyvää ettei sanotuksi saa:) Rosa puolestaan kuulee jotain mielenkiintoista en enää muista mitä:)
Kiitos samoin<3

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Huumaavan tuoksuinen postaus. Oi mitä kaunottaria ♥. Kivat assarit sinulla siellä puutarhassasi, varpuset,oravat ja Rosa sydänkäpynen.
Hauska kuva sirisilmäisestä oravasta.
Toivotaan Kaikille puutarhalaisille aurinkoa ja lämpöä.
Kaisa

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Huumaavan tuoksuinen postaus. Oi mitä kaunottaria ♥. Kivat assarit sinulla siellä puutarhassasi, varpuset,oravat ja Rosa sydänkäpynen.
Hauska kuva sirisilmäisestä oravasta.
Toivotaan Kaikille puutarhalaisille aurinkoa ja lämpöä.
Kaisa

Anonyymi kirjoitti...

Pionit ovat niin upeita! Voi miten suloisia kuvia linnuista, oravasta ja Rosasta. Meillä aukesi tänään ensimmäinen pionin kukka nuppuja on valtavasti.Sadekausi saisi loppua linnut ja kasvit kärsivät jo todella paljon samoin allasprojekti ympäristö vielä savivelliä...no, minulla pysyy ainakin jalat maassa :))). Puutarhatytön kassi on täydellinen! Mistä sellaisen ihanuuden saa hankittua?
Oikein ihanaa ja aurinkoista heinäkuuta Sirkalle,Timolle ja Rosalle kukkaparatiisiinne! / t. Helena

Sirkka kirjoitti...

Pajupirtin Kaisa
Linnut ja kurrelot, siilit puutarhassa on mitä ihaninta seurattavaa joka hetki ovat tässä kanssamme hyörimässä:)
Kiitos kuin myös me täältä toivotamme auringon lämmittävää voimaa sinne Kaisalle puuhastelujen pariin.

Sirkka kirjoitti...

Helena
Kiitos! Voin kuvitella kuinka nautit pionin kukan aukeamisesta ja pian kaikki toisetkin aukeavat iloksesi!:) Kyllä pian sadekausi loppuu ja aurinko armas alkaa paistamaan ja saadan nauttia kesän syleilystä:) Meillä täällä on nyt eilen ja tänään paistanut ja kyllä sitä tulee oltua ulkona ja jälleen nauttia kaikesta.
Puutarhatytön kassin sain kun ostin niiden tuotteita Country Whitestä, ihana liike joka on tässä meidän lähellä.
Kiitos samoin myös Sinulle ja Sepolle sinne Provenceen Villa Roosaan:))

saara kirjoitti...

Heips Sirkka,Vaaleanpunaiset pionit ovat ehdottomasti kauneimpia. Upeita kuvia olet saanut niistä. Orava on näköjään asettunut teille ihan asustelemaan :)Minulla on ilona tummanpunaisia pioneita, oikeasti ovat naapurin omia ja meidän rajalla, mutta he eivät välitä niistä eivätkä hoida niitä. Ovat vähän niinkuin siis minun :D Mukavaa tulevaa viikonloppua, ihanaa kun saadaan vähän lämpimämpää.

Sirkka kirjoitti...

Sari
Heipsistä Sari, kiitos myös minä pidän niistä paljon ja ne kun muuttuvat lähes valkoisiksi silloinkin ne ovat kauniita:)
Oravat ovat aina olleet tässä tämä on poikanen ja vilkas onkin:) Naapureista on iloa:))
Kiitos samoin lämpimin ajatuksin.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Todella kaunista ja upeaa kukintaa puutarhassasi. Hienot kuvat ja tunnelmat kuten aina. Pikkuiselle Rosalle rapsutukset.

Sirkka kirjoitti...

Kruunu Vuokko
Kiitos paljon, päivämme alkaa kauniisti ja samoin kiitos Sinun.

SariW kirjoitti...

Ihanat pionit, niin herkän kauniit kuvatkin niistä.
Ja veikeät kuvat sait kurrestakin. Hän on ihan selvästi kukkien ystävä ; )
Kerrottu petunia näyttää kuvissasi upealta, vähn kuin minipionilta ; )
Ihanaa kesän jatkoa !

Sirkka kirjoitti...

SariW
Kiitos Sari. Kurre on seurannut touhujani ja ei muuta kuin tuumasta toimeen:)
Kiitos samoin Sinulle!

Unknown kirjoitti...

che bello il tuo scoiattolo!!!

Sirkka kirjoitti...

raffaella favit
Si, cè´un grande e molto divertente
da seguire, mi segua per tutto il tempo ed
e`veramente addomesticato, ma non ho
avuto dentro:))

satunNainen Paula kirjoitti...

Mahtavaa kukkaloistoa, upeaa!!

Sirkka kirjoitti...

satunNainen Paula
Kiitos Sinulle Satu ja valoisaa illanjatkoa!

Pitsi ja Pipari /Mari kirjoitti...

Upeat kukkien kuningattaret!!

Sirkka kirjoitti...

Pitsi ja Pipari/Mari
Kuin ajatuksieni voimalla lensit tänne luoksemme kauniine sanoinesi ja minä puolestani lennän luoksenne kukkien kautta kertoakseni kuningatteren kauniit sanasi, kiitos Mari<3

pikkunuttuja kirjoitti...

Ihanan kaunista heinäkuun jatkoa Sirkka <3

pikkunuttuja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sirkka kirjoitti...

Hilma
Kiitos ja nyt se paistaakin sillä päivällä oli tunnin verran rankka sade ukkosineen, jollaista en muista sitten kuuna enkä päivänä!
Kaunista kaunista heinäkuun jatkoa Tiina<3