torstai 12. tammikuuta 2012

Kerro se hälle kukkasin

 Hiljainen hiiskahdus isoin kiitoksin ystävät, ette arvakkaan kuinka kiitollinen olen aina sanoistanne, kiitos! Ensimmäiset esikot pääsivät kasvihuoneeseen kaksin ain kauniimpaa -2 asteessa. Hyvin ovat voineet maanantaista lähtien ja seuraan kestävätkö kauemmin, kuin sisätiloissa. Ruukun pohjalle laitoin lunta.
 jouluruusut kukkivat, tämä jouluruusuni kukki muutamia vuosia ympäri vuodenaikojen ja sitten vuoden päivät oli kukkimatta, kunnes jälleen alkoi syksyllä kukkimaan ja kas tässä kukkii edelleen!



 kuvasin yläkerran ikkunasta taivasta, joka oli kaunis ja mieleeni tuli Italian vuoristo...









Hyvän alkaneen päivän toivotus, pus<3

32 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tosi suloisia kuvia, itsekin otin jotain kuvia pilvistä, niitä on mukava seurata :)
Teillä on kaunis pihapiiri ja kasvihuone :)
mukavaa torstaita!!
jaana

Anonyymi kirjoitti...

:DD
*puspus*

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Sulla on aina freesinnäköisiä kausikukkasia. Mistä oot tuon hortensiankin onnistunut tähän vuodenaikaan löytämään? :) Kivaa loppuviikkoa!

Sirkka kirjoitti...

Kiitos paljon, pilvet ovat mahtavan kaunista seurattavaa alati vaihtuvaa ja siinä samassa niitä seuraillessa voi antaa ajatuksiensa virrata ja kuvitelmat liikkeelle...kaikkeen kauniiseen:)

:DD*puspus*

Tiina, kysymykseesi vastaten, asun
lähellä mielikauppaani eli kukkataloa ja viime viikon tiistaina se sieltä kotiutui meille:) Samoin kiitos itsellesi!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat kuvat.
Pilvet ovat todellakin, kuin vuoria...
Ja pikkuinen Rosa siellä leluinensa kurkistaa.

Haleja sinulle ja Rosalle pusuja.♥
Lähettävät Irmastiina ja Niilo

Elsa kirjoitti...

Kuin kukkatarhaa ovat kuvasi! Ja tunnelma kuin Italiassa.

Halauksin,
Elsa

Kivisen Vilma kirjoitti...

Oletko tehnyt kasvihuoneesi vanhoista ikkunan pokista? Minullakin on pari sellaista, toisesta tehtiin eteiseen peili. Tykkään. Toinen vielä odottaa inspiraatiota.

Pilvet ovat tosiaan kuin vuoret.

Voi, pientä mustarastasta siellä lumen keskellä!

Taina kirjoitti...

Ihania kuvia sinulla jälleen,kauniita kukkasia ja kevät tulee mieliin kuviasi katellen♥..Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Mari kirjoitti...

Voi, jälleen niin kaunista... Mukavaa loppuviikkoa Sirkalle!

Sirkka kirjoitti...

Vilma, kiitos kysymästä, en ole tehnyt kasvihuonettani vanhoista pokista, siinä on turvalasit kauttaaltaan, mutta sisällä on muutamia vanhoja ikkunapokia, että saan vähän sitä vanhaa tunnelmaa...

Sirkka kirjoitti...

Tansku, olisin tullut vielä kertomaan, kuinka hyvin olit onnistunut ottamaan täysikuun kuvan, mutta en pääse enää toista kertaa kommentoimaan ei vaan löydy sitä kommentin kohtaa?

SariW kirjoitti...

Onpa jänniä kuvia taas... siniset hyasintit lumen keskellä näyttävät jo ihan taianomaisilta : )
Olisi ihanaa, jos kertoisit sitten, miten nuo esikot kestivät. Ja taidankin itse kokeilla niitä lasitetulla parvekkeella, tosin viikonlopuksi on taas luvatttu kunnon pakkasia. Kiikutan jo jouluruusua edes takas parvekkeelta sisälle, aina ulkolämpötilan mukaan ; )
Meillä pihalla jouluruusun kukat eivät ihan ehtineet avautua, siis ennen tätä lumentuloa. Tuo sinun on kyllä aivan ihana : )
Iloista viikon jatkoa sinullekin !

Sirkka kirjoitti...

Sariw, toki kerron kuinka kauan esikot kukkivat ja toivonkin että saisin ne taas maahan sitten kukkimisen jälkeen, kuten olen aikaisemminkin tehnyt ja kukkivat jälleen.
Minulla on ollut kaksi jouluruusua amppelissa ja yksi kukkalaatikossa koko ajan nyt vaikka tässä oli pakkasta sunnuntaina -16 ja ma-10 olivat tosi kohmeessa, mutta hyvin ne siitä tokenivat.
Luulen, että olivat jo ehtineet karaistua, ennen pakkasia.
Tämä minkä nyt näytin niin on maassa ja vielä on tuolla lumen allakin, joissa oli nuppuja ennen lumen tuloa, joten en nyt tiedä ovatko ne avautuneet:)

Iloisiin kuulemisiin!

Minttu kirjoitti...

Tuo jouluruusu on minulle aivan uusi tuttavuus.
En ole sitä luonnossa nähnytkään, vain täällä blogistaniassa.
Kaunis se on!
Ihana tuo teidän hauveli!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Oi.. jouluruusu kukkii ulkona! ja kevät on näemmä jo alkanut.. Esikko pärjää jo niin hyvin kauniissa kasvihuoneessanne..

Ihailin myös taivaskuvien kauneutta.. mitä värien ja muotojen musiikkia taivaalla näkyykään <3

Nina kirjoitti...

Pus, pus myös sinulle Sirkka ja pikkuystävällesi lähetämme täältä Kerttulin kanssa! <3

Uskomattoman ihania taivaskuvia olet päässyt ikuistamaan. Katselin niitä pitkään...
Ja tuo hortenssiasi on upea, kuten kaikki puutarhaasi istuttamasi kukkivaiset. Esikoita katselin minäkin jo, mutta jätin vielä ostamatta, mutta ostan kyllä kunhan ehdin.

Kaunista viikonvaihdetta sinulle ja läheisillesi! <3

Maikki kirjoitti...

Uskomattomia kukkakuvia, vau! Ja nuo taivaskuvat, miten ihmeessä olet onnistunut taas noin upeita kuvia saamaankaan?

Sussi kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja herra mustarastaatkin siellä viihtyvät:)

Meillä nuppuiset jouluruusut ovat nyt lumen alla, toivottavasti selviävät kevääseen.

Tytti kirjoitti...

Ihania kuvia,ajattelin ostaa jouluksi jouluruusun mutta en sitten ostanutkaan,voisiko sellaisen vielä ostaa ja laittaa ulos vai pistiskö pitää vielä sisällä?Sinun ruususi kukkii siellä lumen keskellä ihana..
Kunis tuo taivaskuva <3

Sirkka kirjoitti...

OI kiitoos sulokkaat!
Taivas on alati kauniin muuttuvainen mielenkiintoisten pehmeiden värien sävyjen ja niinkuin Kati mainitsikin muotojen musiikkia taivaalla näkyy...

Sussi, kiitos, hyvä kun jouluruususi ovat nyt lumen alla sehän se on paras peitto niille ja varmasti selviävät hyvin kevääseen joka hyvinkin pian on edessämme ennemmin kuin osaamme odottakaan...näin se vaan menee, mutta nautitaan nyt tästä hetkestä ja kauniista lumisista maisemista...luntahan ei tänä vuonna niin paljon olekaan kuin viime:)
Hyvää alkanutta päivää ystävät:)

Sirkka kirjoitti...

Tytti, olit juuri tulla tupsahtanut tänne, kun päivitin.
Jouluruusu...jos pakkasta on muutama aste niin voit totuttaa se ulkosalla ja sinullahan on kasvihuone, niin viet sen sinne sanomalehteen käärittynä ja huopaan yöksi varmuuden vuoksi,
mielestäni se vaatii karaistuksen yllensä,
sain itsekin jouluksi ja nyt se on jo ulkona oli viime yönkin -5 ja aikaisemmat roikkuvat ammpeleissa ovat olleet-16 asteessakin!
Mutta niinkuin sanottu kaikki riippuu kovista pakkasista ja ne kun meillä vaihtelevat eri puolin maata...sen vaan vielä kerron, että jouluruusut eivät kovin pitkään sisällä lämpimässä viihdy, jotkut toki viihtyvät ja kastele mielellään aluslautaselle ja jos pidät sen sisätiloissa niin mielellän yöksi viileään ja heti kun maa on sulannut niin laitat sen maahan.
Onnistumisen Iloa!

Puumuli kirjoitti...

Aivan ihanat taivaskuvat! Meillä ei ole näkynyt taivasta sitten alkuviikon, harmaata ja lumisateista on ollut siitä lähtien. Esikkoja katselin minäkin jo sillä silmällä eilen, joten pitäisi muutama ottaa mukaan, kun mökille seuraavan kerran piipahtaa. Siellä on viileää, joten kaikki kukat kestävät kauemmin tuoreina kuin kaupungissa keskuslämmityksessä.

Oikein mukavaa viikonloppua!

T. Sari Puumulista

Tarja kirjoitti...

Kiitos "taivaallisen" ihanista kuvista!Todellakin,pilvet ovat kauniita ja voi miten ihana tuo Helleborus!:) Ihanaa viikonloppua Teille!Terveisin Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin Kiitos, kun saan mahdollisuuden käydä Sinun blogia lukemassa ja ihailemassa kauniita kuvia joita olet ottanut sisältä että ulkoa. Ihan selvästi tykkäät eläimistä, kun ne viihtyy Sinun pihapiirissä ja Rosa on aivan suloinen pieni koira.Itselläni ei ole blogia. Talviset terveiset täältä Lapin rajamailta luminietosten keskeltä.

pioni kirjoitti...

Pilvet tosiaan näyttävät ihan lumisilta vuorilta, hih!
Meillä jouluruusun nuput lepäävät nyt lumikerroksen alla, kukkivat sitten joskus keväällä.

Sirkka kirjoitti...

Hei vaan kaikki ystävät kiitokset kauniista sanoistanne, tulen piakkoin käymään luonanne:)

Anonyymi, kiitos Sinulle olen myös kiitollinen, kun viihdyt kuvieni parissa ja saan Sinulta kaunista kiitosta.
Kyllä vaan tykkään paljon eläimistä ja kerroin myös Rosalle kauniit sanasi, joista hän kiittää iloisesti.
Oikein hyvää jatkoa Sinulle sinne kauniisiin Lapin maisemiin.

Nicole kirjoitti...

Ihania kuvia ja ihania kukkia!
Ihanaa, että jouluruusu rupesi taas kukkimaan. En tiennytkään että esikot kestävät pakkasasteissa. Aina oppii jotain uutta :).

Mukavaa viikkoa teille!

t. Nicole

Sirkka kirjoitti...

Nicole, kiitos paljon, mutta kuulehan
esikot ovat muuttuneet vaaleanpunaisen sävystään lilan sävyiseksi,eli ovat paleltuneet koska pakkanen nousi korkeammalle kuin muutaman asteen, että en suosittele kokeilemaan, minä sen jo tein:)
aina oppii jotain uutta!:)
Kiitos samoin mukavaa viikkoa!

harjikset kirjoitti...

Piipahdin kurkistamassa luonasi taas, täällä odottikin satumainen maailma. Pihassa kukkivat kukat lumen keskellä ja italian vuoristot ympäröivät puutarhaasi <3 Pumpulinsuloinen Rosakin siellä alakulmassa hymyilee. :)

Lovviisa kirjoitti...

Nyt kyllä kauppareissulla hankin minäkin ensimmäiset esikot. Ostin joulun jäläkeen alesta valtavasti nuppusia hyasinttejä. Olivat auenneet mökkireissun aikana täällä kotona ja tuoksu vai sanosinko haju oli karmiva. Vein kukkaset samantien koristamaan etupihhaa ja niin kauniisti ovat paikoilleen asettuneet niinkuin näkkyy sinullakin olevan. Hortensiasi vaikuttaa erittäin hyvinvoivalta :)

Anne-Mari kirjoitti...

Ajattelinkin että unohdin viimeksi kommentoida kun nämä kuvat selasin..se dementia nääs:) Mutta voi voi, ihanaa omistaa oma kasvihuone! Ja taivaskuvat ovat upeita!!
Upea hortensia<3

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ihania kuvia ja kukkia.
Toivottavasti kukkasi kestävät kasvihuoneessasi, meillä on täällä ollut jo -15 astetta pakkasta.

Kauniit hortensiat, niin upean valkoiset.